Alakiventie levenee itälaidaltaan

422
alakiventien_muutostyo_11052010.jpg
alakiventien_muutostyo_11052010.jpg

Tammi – helmikuun vaihteessa 2010 käytiin keskustelua Alakiventien kapeudesta Myllypuro-Seuran ja Alakiventien asukkaiden käynnistämänä kaupunkisuunnitteluviraston kanssa. Talvi oli todella runsasluminen ja ajo-olot Alakiventiellä sen mukaiset. Pahimpina aikoina kadulla ajettaessa jouduttiin ohjaamaan auton toisen laidan pyörät Alakiventien lännen puolimmaiselle jalkakäytävälle.

Tällä hetkellä on Alakiventiellä muutostyö (6. – 28.5.2010), joka koskee itälaiden jalkakäytävän kaventamista Myllypurontieltä Pallomyllyn risteykseen saakka.

Liikennesuunnittelija Jussi Jääskän mukaan tällä toimenpiteellä jalkakäytävällä ajo-ongelman pitäisi hiukan helpottaa. Jääskä toteaa Myllypuro-Seuralle, että aiemminkin henkilöautot ovat kyllä mahtuneet kohtaamaan pysäköinnistä huolimatta, mutta autoilijat ovat säälineet autojaan ja ajaneet "varmuuden" vuoksi toiset pyörät läntisellä jalkakäytävällä.

Tämän jälkeen pysäköinti voitaneen palauttaa pysyvästi tuolle Alakiventien alkuosuudelle. Tällä hetkellä se on sallittua ainakin niin kauan, kuin urheilupuistossa jalkapallohallin läheisyydessä on pysäköintialuetyömaa.

Myllypuro-Seura seuraa, että onko muutostyöllä vaikutuksia alueen pysäköintiongelmiin. Seura on aikaisemmin esittänyt metrin levennystä katualueelle.