Haluamme Metropolia ammattikorkeakoulun Myllypuroon

752
metropolia_myllypuroon_02052011.jpg
metropolia_myllypuroon_02052011.jpg
 
Myllypuro-Seura haluaa Metropolia ammattikorkeakoulun sijoittuvan Myllypuroon!

Myllypuro on pieni mutta kehittyvä itähelsinkiläinen lähiö Kehä I kainalossa. Olemme hyvän ja nopean metroyhteyden päässä pääkaupunkiseudun kampuksista. Myllypurosta löytyy paljon positiivisia asioita, joista kerromme toisella sivulla. Yksi niistä on tietenkin hyvä sijoituspaikka Metropolia ammattikorkeakoululle. Myllypuro-Seura haluaa toivottaa Metropolia ammattikorkeakoulun tervetulleeksi Myllypuroon Liikuntamyllyn naapuriksi.

– Metropolia ammattikorkeakoulun hallitus linjasi vuoden 2010 kesäkuun alussa, että ammattikorkeakoulun kampuksia olisi jatkossa neljä, joista yksi olisi Myllypuron kampus. Myllypuron kampukseen olisi tarkoitus keskittää terveys- ja hoitoalan sekä rakennustekniikan koulutusohjelmat.
– Tämä kampushanke toisi Myllypuroon noin 5000 työ- ja opiskelupaikkaa ja tasapainottaisi omalta osaltaan pääkaupunkiseudun koulutuspaikkojen jakautumista.
– Helsingin itäosa tarvitsee alueelleen koulutuksen veturin ja Myllypuron kampus olisi juuri sellainen.

Helsingin sanomat otti 14.4.2011 pääkirjoituksessaan kantaa hakkeeseen ja sen mukaan Myllypuron kampus on hyvä ja tärkeä hanke ja se tulee toteuttaa.

Myllypuro-Seuran on samaa mieltä ja vetoaa asiasta päättäviin, että Helsingin itäosa saa alueelleen korkeakoulutasoisen oppilaitoksen tasapainottamaan Helsingin koulutuspaikkojen jakautumista. Myllypuro on sijaintipaikaksi erinomainen paikka.

Myllypuro-Seura ry.


Positiivisia asioita Myllypurosta

Asuminen

Myllypuro on voimakkaasti kehittyvä itähelsinkiläinen lähiö. Myllypurossa on tällä hetkellä noin 9600 asukasta. Asukasmäärä tulee lähivuosina kasvamaan useilla tuhansilla uusilla ihmisillä ostoskeskuksen alueen asuntojen valmistumisen, puisen kaupunkikylän rakentamisen, Kehä I itäpuolisen alueen rakentamisen ja Alakiventien loppupään korvausrakentamisen myötä. Tulevaisuuden asukasmääräksi Myllypuron alueelle arvioidaan jopa 14000 ihmistä. Alueet on kaavoitettu ja odottavat vain sopivaa aikaa toteutuakseen.

Liikunta

Myllypuron alue on liikuntapaikkojen suhteen hyvin varusteltu. Alueella sijaitsee eri-laisia kilpaurheilua ja harrastusliikuntaa palvelevia halleja kuten Liikuntamylly, Pallomylly, Arena Center ja lähietäisyydellä jää-, uima- ja tennishallit. Liikuntapuisto tarjoaa mainiot mahdollisuudet ulkoliikunnan harrastamiseen. Lisäksi Formula Center tarjoaa vauhdin hurmaa väestönsuojassa.

Asukastila ja lehtisali

Myllypuro on saamassa vuoden 2011 lopulla vireästi toimiville alueen järjestöille ja kaikille myllypurolaisille uuden asukastalon nimeltään Asukastalo Mylläri. Samaan yhteyteen tulee Itäkeskuksen kirjaston lehtisali monipuolisine nykyaikaisine palveluineen.

Terveysasema

Alueelle on rakenteilla ja ensi vuonna 2012 valmistumassa uusi keskusterveysasema. Se tulee palvelemaan sekä asukasmäärältään kasvavan Myllypuron että laajan Itä-Helsingin alueen ihmisiä. Terveysasema sijaitsee erinomaisen kulkuyhteyden eli metron varrella. Lähivuosina saneerattavalta Myllypuron metroasemalta tulee suora esteetön kulkuyhteys terveysasemalle.

Ostoskeskus

Myllypuroon valmistuu 2012 uusi ostoskeskus lukuisine asuntoineen, kivijalkakauppoineen ja liikkeineen alueen palveluja monipuolistamaan.