Helsingin uusi Palvelukartta

624

Helsingin kaupunki julkaisee internetissä uuden kuntalaispalvelun, Palvelukartan. Kartalta löytyy nyt suurin osa Helsingin palveluista ja toimipisteistä. Vuoden 2009 puolella kartalle lisätään myös tapahtumat. Palvelukartalta löytyy vastauksia kysymyksiin: Miten löydän asuinpaikkani lähellä olevat päiväkodit, koulut, terveysasemat ja muut palvelut? Voinko lähettää kyseisistä palveluista myös palautetta?

Monipuolisia hakutoimintoja
Palveluhakuja voi tehdä vapaalla tekstihaulla, osoitteella, nimellä, postinumeroilla sekä etäisyyteen perustuen. Myöhemmin hakuun liitetään laaja palvelusanahaku. Käyttäjän ei tarvitse tietää, minkä viraston tehtäviin palvelu kuuluu.

Yhteisöllinen palaute kokeiltavana
Palvelukartalta voi antaa myös palautetta, joka kohdistuu suoraan toimipisteeseen ja sen palveluihin. Muutamassa virastossa kokeillaan yhteisöllistä palautepalstaa, jossa sekä kysymykset että vastaukset ovat pääsääntöisesti julkisia.

Palvelukartta on pilottihanke, jolla pyritään helpottamaan kaupungin palvelujen löytymistä. Se on toteutettu Helsingin kaupungin talous- ja suunnittelukeskuksen tietotekniikkaosastolla yhteistyössä kaupungin yksiköiden kanssa.

Palvelukartta on avattu osoitteessa www.hel.fi/palvelukartta ja löytyy Myllypuro.comissa sivun vasemmanlaidan linkistä <Tiedonhakupalvelu>.

Lisätietoja:
Mirjam Heikkinen, (09) 310 43975,  040 3344635, mirjam.heikkinen@hel.fi
Heli Rantanen, (09) 31025803, 040 7156717, heli.k.rantanen@hel.fi