Huomioitavaa Myllypuron metroaseman remontissa 16.10.2014 alkaen

464

HKL 13.10.2014 33L14

Myllypuron metroaseman pohjoinen sisäänkäynti suljetaan peruskorjauksen vuoksi.

Elokuussa alkanut Myllypuron metroaseman peruskorjaus on edennyt vaiheeseen, jossa aseman pohjoinen, Jauhokujan päässä sijaitseva sisäänkäynti puretaan ja tilalle rakennetaan uusi sisäänkäynti. Pohjoinen sisäänkäynti suljetaan 16.10.2014 ja se on suljettu ensi kesään saakka.


Laituritasolle on kulkuyhteys aseman eteläpäästä Myllyaukion sisäänkäynnistä sekä Myllypurontieltä työnaikaisten portaiden kautta 16.10.2014 alkaen. Esteetön kulkuyhteys on Myllyaukion päästä.

Pohjoinen sisäänkäynti puretaan kokonaisuudessaan. Uusi sisäänkäynti rakennetaan Jauhokujan sillan yhteyteen. Rakennustöiden valmistuttua laituritasolle pääsee kahdella uudella hissillä ja kiinteitä portaita pitkin. Uusi sisäänkäynti valmistuu kesällä 2015.

Pohjoisen sisäänkäynnin valmistuttua työt siirtyvät aseman eteläpäähän Myllyaukion puolelle. Myllyaukion lippuhalli peruskorjataan ja lippuhalliin rakennetaan kolme liukuporrasta ja hissi. Lisäksi lippuhallin kioskia laajennetaan ja yleisö-wc:t uusitaan.

Metroaseman laituritason katos uusitaan ja ulkoreunoille rakennetaan lasiseinät
suojaamaan laiturialuetta sateelta ja tuulelta. Lisäksi laiturialueen laatoitus, kalusteet ja valaistus uusitaan.

Remontin yhteydessä myös aseman teknisiä tiloja peruskorjataan ja laajennetaan sekä aseman talotekniikka uusitaan.

Metroaseman ympäristöä kohennetaan uusimalla muun muassa aseman pintarakenteita sekä siistimällä viheralueita ja luiskia. Liityntäliikenteen polkupyöräpaikkoja parannetaan ja lisätään.

Asema on auki matkustajille koko peruskorjauksen ajan. Peruskorjaus valmistuu kesällä 2016.

Lisätiedot:
HKL-Infrapalvelut, rakennuttajapäällikkö Timo Juolevi, p. 050 522 3042
HKL-Infrapalvelut, projekti-insinööri Anna Rantanen, p. 040 178 4311