Jouko-kaupunginosalinja J92 aloitti perjantaina 2.1.

492
jouko92.jpg
jouko92.jpg

Kuvassa J92 tulossa Myllypuron sairaalan suunnasta ahdasta Myllymatkantietä pitkin.

Matalattiaisilla pikkubusseilla liikennöitävät Joukot korvaavat palvelulinjat, joiden liikennöinti päättyi vuoden 2008 lopussa. Jouko-linjoja on yhteensä 25, ja niistä kolme liikennöi kutsujen perusteella. Kaupunginosalinjat on numeroitu pääasiassa oman liikennöintialueensa postinumeron mukaan. Noudattamalla samaa numerointiperiaatetta kuin tavallisilla bussilinjoilla, on matkustajan helpompi hahmottaa mitä aluetta Jouko-bussi palvelee. Entiset palvelulinjat oli numeroitu perustamisjärjestyksen mukaan, eikä linjanumero itsessään kertonut, millä alueella bussi liikkui. Aikataulu ja reittikartta uutisen lopussa.
 

Jouko-liikennettä arkisin klo 8-16

 • Kaupunginosalinjat liikennöivät pääasiassa arkisin klo 8-16. Aikatauluissa on otettu huomioon muun muassa terveysasemien ja laboratorioiden palveluajat. Reitit on piirretty siten, että Joukolla pääsee mahdollisimman moneen kaupunginosan palveluun ilman pitkiä kävelymatkoja.
 • Joukot liikennöivät pääasiassa tunnin vuorovälillä. Kiinteää reittiä ajavalla kaupunginosalinjalla ei ole erillisiä kutsuosuuksia. Joukoilla on joka päivä sama reitti ja aikataulu.

Lisätietoa palvelupisteistä

 • Yleisesitteen, joka sisältää kaikkien Jouko-linjojen aikataulut ja reitit, voi noutaa HKL:n palvelupisteestä Rautatientorilta tai Itäkeskuksesta. Lisäksi tammikuun ensimmäisten viikkojen aikana jaetaan aluekohtaiset Jouko-esitteet koteihin niillä alueilla, joilla kaupunginosalinjat liikennöivät.
 • Jouko-kaupunginosalinjat löytyvät myös Reittioppaasta ja Linjaoppaasta, joista niitä tulee hakea pelkän linjanumeron perusteella ilman J-etuliitettä.

Joustavaa menoa

 • Palvelulinjoilta tuttuun tapaan reittien ja aikataulujen suunnittelussa on huomioitu erityisesti iäkkäiden, liikuntarajoitteisten ja apuvälineiden kanssa liikkuvien tarpeet. Tarvittaessa kuljettaja auttaa sisään ja ulos autosta.
 • Jouko-bussi on etuosaltaan matalalattiainen pikkubussi, johon on esteetön pääsy niin lastenvaunuilla, rollaattorilla kuin pyörätuolillakin. Pyörätuolipaikkoja on yksi, ja kokoon taitettavia rollaattoreja mahtuu bussiin useampikin. Myös painavat ostokset kulkevat Joukolla sujuvasti kaupasta kotiin.
 • Joukoilla on runsaasti pysäkkejä, jotta kävelymatkat säilyvät lyhyinä. Sivukaduilla Joukot voivat tarvittaessa pysähtyä myös muualla kuin pysäkkien kohdalla.

Jouko-kaupunginosalinjat toivottavat kaikki tervetulleiksi

 • Jouko-kaupunginosalinjalla kulkevat kaikki, joille kiireetön meno sopii. Jouko-matka maksaa tavallisen Helsingin sisäisen lipun verran, ja sen voi maksaa matkakortilla tai käteisellä. Myös vaihto linjalta toiselle onnistuu.
 • Myllypuroa, Mellunmäkeä ja Kontulaa palvelee J92.
 • Jouko-kaupunginosalinja J92 liikennöi Rukatunturintieltä Mellunmäen, Kontulan ja Myllypuron kautta Myllypadontielle maanantaista perjantaihin noin klo 7-16.
 • Reitin varrella ovat muun muassa Saariseläntien palvelutalo, Kontulan palvelukeskus ja terveysasema sekä Myllypuron ostoskeskus ja terveysasema.
 • Jouko-kaupunginosalinja J92 liikennöi myös lauantaisin klo 9–13. J92 korvaa palvelulinjan P11.

Aikataulu_Myllypuro_Mellunmaki.pdf

Reittikartta_Myllypuro_Mellunmaki.pdf