Kaupunki kerää palautetta palveluverkkoon liittyen ma 15.2. alkaen!

376

Helsinkiläisten kuuleminen kaupungin palveluista ja palveluverkosta alkaa maanantaina 15. helmikuuta. Kuuleminen tapahtuu pääosin Internetin välityksellä osoitteessa http://palveluverkko.hel.fi , mutta muukin kuin nettipalaute on kaupungille tervetullutta. HUOM! Kuuleminen kestää ainoastaan kolme viikkoa ja päättyy 5. maaliskuuta.

Aineistoon voi tutustua paitsi netissä myös kaupungintalon ala-aulan Virka Infossa (Pohjoisesplanadi 11-13, avoinna arkisin 9-19 ja viikonloppuisin 11-17) sekä kirjastoissa. Mielipiteitä ja palautetta voi jättää myös kirjallisesti, em. paikoista (sekä myös netistä) löytyvällä palautelomakkeella.

Kaupungin tavoite on saada palveluverkon kehittämiseen kaupunkilaisten näkemyksiä ja ideoita. Kaupunki haluaa lisätä kansalaisten ja päätöksentekijöiden vuorovaikutusta ja parantaa valmistelua. Kaupunkilaisten mielipiteitä kysytään opetuksen, sosiaalitoimen, päivähoidon, terveyskeskuksen, liikunnan, kirjaston, nuorisotoimen ja kulttuurikeskuksen tilojen käytön tehostamisesta ja tilojen yhteiskäytöstä. Yhtenä aiheena on sähköisten palvelujen kehittäminen.

Sivustolla julkaistaan runsaasti tausta-aineistoa palveluverkosta ja sen uudistamistarpeista. Palaute ja keskustelu liitetään palveluverkkoa koskevan päätöksenteon materiaaliksi.

Keskusteluun osallistuminen edellyttää kirjautumista palveluun, mutta mielipiteitä pääsee lukemaan kirjautumatta. Palautetta voi antaa netissä myös siten, ettei se tule julkisesti nähtäville. Sivuja toimitetaan normaaliin tapaan, eli esimerkiksi lainvastaiset viestit poistetaan.

Kaupungin edustajat antavat sivustolla lisätietoja ja vastaavat kysymyksiin.

Sivusto on toteutettu suomeksi ja ruotsiksi.

Kuulemisen toteutuksesta vastaavat kaupungin hallintokeskuksen sekä talous- ja suunnittelukeskuksen viestintä. Yhteyshenkilöt ovat talous- ja suunnittelukeskuksen viestintäpäällikkö Sirpa Jyrkänne (gsm 040 334
7054) ja hallintokeskuksen verkkoviestintäpäällikkö Ari Tammi (gsm 040 353 7228).