Kerralla koko kuva Itä-Helsingin mahdollisuuksista!

317

Idän Silta -tapahtuma järjestetään perjantaina 8.10. klo 9-18 Stoassa, nyt jo toista kertaa. Tänä vuonna tapahtuma on tiiviisti yksipäiväinen ja sen teemoina ovat yhteisöllisyys ja osallisuus.

Idän silta on tarkoitettu kaikille idässä asuville ja itäisestä Helsingistä kiinnostuneille. Se kokoaa saman katon alle yli 60 alueen järjestöä ja yhteisöä toimintaansa esittelemään. Nyt voit tutustua kerralla Itä-Helsingin julkisiin palveluihin ja alueen yhdistysten toimintaan! Stoa on täynnä esittelypöytiä, luentoja, työpajoja ja kulttuuriohjelmaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja kaikki ohjelma on maksutonta.

Lapsille on tarjolla mm. tanssi- ja leikkityöpajoja sekä musiikkiohjelmaa. Nuoriso saa tietoa alueen harrastusmahdollisuuksista. Idän sillasta löytyy apua työllistymiseen ja tietoa koulutusmahdollisuuksista, infoa ruotsinkielisistä palveluista sekä maahanmuuttajille suunnatuista erityishankkeista. Seniorit saavat käytännön ohjausta kännykän käyttöön. Ja välillä voit virkistäytyä ohjatussa ryhmäjumpassa tai nauttia ilmaiset sopat soppatykistä.

Päättäjiäkin tapaat. Apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen avaa tapahtuman. Poliittiset puolueet esittävät näkemyksiään Itä-Helsingin kehittämisestä. Asiantuntijat kertovat alueen maankäytön suunnitelmista. Sopisiko Itäväylän päälle kansi? Ota kantaa! Voit myös osallistua Design-pääkaupunkivuoden ideointiin.

 Musiikista vastaavat mm. Pertti Kurikan nimipäivät -yhtye, Sakarat, Trubaduuri Weli Tuck, Idän Pavarotti Luca Cannavo sekä räppäri Steen1. Mahtava Stadin juhlaorkesteri ja aina säväyttävä Helsingin poliisisoittokunta vauhdittavat menoa. Jani Toivola kertoo erilaisuuden kohtaamisesta.

Kulttuuriohjelman järjestämisessä on mukana Itä-Helsingin kulttuuriviikot. Tänä vuonna Idän sillan yhteistyökumppanina on myös Itäkeskuksen kauppakeskus, jonne tapahtuman esiintyjät tekevät lyhyitä vierailuja päivän aikana.

Idän sillasta löydät ideoita ja toimintaa. Tapaat tuttuja ja tutustut uusiin ihmisiin.

Tapahtuman tarkka ohjelma löytyy Stoan nettisivuilta www.stoa.fi.

Tervetuloa mukaan!

Pääjärjestäjä & tapahtuman järjestelyt
Stoa Itä-Helsingin kulttuurikeskus / Mustafa Gürler, mustafa.gurler@hel.fi, (09) 310 37504, 050 412 5739

Tiedotus & osallistujat
Ulla Korhonen, ulla.korhonen@hel.fi, (09) 310 64442, 050 362 6361

Ohjelma
Teemu Kotila, teemu.kotila@hel.fi, (09) 310 24074, 040 334 7159  

Stoa Itä-Helsingin kulttuurikeskus
Turunlinnantie 1, Itäkeskus