Kesäleirit 6 – 15 -vuotiaille

695

Suosittujen leiriemme ohjelma rakentuu ohjaajiemme monipuoliselle osaamiselle ja leiriläisten toiveille. Leirillä tehdään kaikkea ja kokeillaan uutta! Kuljetukset leireille järjestetään Helsinginstä, Kotkasta ja Hämeenlinnasta.

Leiriviikko kuluu uiden ja saunoen, pelaten ja leikkien, musiikin ja liikunnan parissa, askarrellen, teemapäivän vietossa,luontoon tutustuessa, iltanuotioilla ja illanvietoissa, jne.

Tavoitteenamme on tarjota virkistävä ja turvallinen lomaviikko ja samalla tukea lasten sosiaalisten taitojen ja itsetunnon kehittymistä. Varsinaisen ohjelman lisäksi leiri on paljon muutakin – yhdessäoloa, uusia kavereita, ryhmässä toimimista, elämyksiä ja uusia muistoja. Nuorimmille lapsille leiri tarjoaa kokemuksia itsenäistymisestä ja pärjäämisestä, vanhemmille leiriläisille leiri on kesän odotettu ”oma juttu”.

Leiriohjaajamme ovat kasvatus- ja sosiaalialalle opiskelevia nuoria aikuisia. Ohjaajat opiskelevat opettajiksi, lastentarhanopettajiksi, nuorisotyön- ja liikunnanohjaajiksi, sosionomeiksi jne. Kymmentä leiriläistä kohden työvuorossa on aina vähintään yksi ohjaaja. Keittiö- ja huoltotyöt ovat oman alansa ammattilaisten hoidossa. Koko henkilökunta saa keväisin ensiapu- ja turvallisuuskoulutuksen. Hyvä leirihenki on meille tärkeää ja panostamme erityisesti kiusaamistapausten ennaltaehkäisyyn.

Molemmissa keskuksissamme leiriläiset yöpyvät sisätiloissa 4-6 hengen huoneissa, joissa kullakin on oma sänky ja kaappi vaatteille ja tavaroille. Leirihintaan sisältyvät vuodevaatteet. Majoitustilat ovat uudehkoja ja hyvätasoisia. Majoitustaloilta löytyvät sisäwc:t ja suihkut sekä toimintatilaa ohjelmia ja yhdessäoloa varten. Molemmista keskuksista löytyy uimaranta, rantasauna, pallokenttiä, piha-alueita, kiipeilytelineitä ja keinuja. Keskuksien varustukseen kuuluvat monenlaiset leikki-, askartelu- ja urheiluvälineet, jotka ovat leiriläisten käytössä.

Lasten Kesä ry on vuonna 1952 perustettu, sitoutumaton ja voittoatavoittelematon lastensuojelujärjestö, jonka tehtävänä on lasten lomatoiminnan järjestäminen ja kehittäminen. Tärkein toimintamuoto on lasten leirien järjestäminen ympärivuotisesti. Yhdistyksen järjestämillä leireille käy vuosittain yli 1400 lasta ja nuorta eripuolilta Suomea. Yhdistyksen leirien tavoitteena on antaa lapsille unohtumattomia elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia turvallisessa ympäristössä. Leirejä järjestetään kaikkina koulujen loma-aikoina. Toimintaa tukee Raha-automaattiyhdistys sekä Helsingin kaupungin sosiaalilautakunta.

LISÄTIETOA:
www.lastenkesa.fi/
toimisto@lastenkesa.fi
puhelin (09) 477 0170