Kiertävät keräysautot aloittivat 29.3.2010

269
romupaiva.jpg
romupaiva.jpg

HSY:n (Helsingin seudun ympäristöpalvelut) keräysautot kiertävät joka kevät Espoossa, Kauniaisissa, Helsingissä, Vantaalla ja Kirkkonummella. Autoihin voi tuoda ongelmajätteitä, sähkö- ja elektroniikkaromua sekä metalliromua. Aikataulu Myllypurossa: Torstai 29.4. klo 20.20 – 20.50 Karjatanhuanpolku / Kukkaniityntie, Maananatai 3.5. klo 17.00 – 17.30  Kiviparintie 4, ostoskeskus ja klo 17.40 – 18.20  Myllypurontie 22, kauppa, kioski.

Ongelmajätteiden keräysauto
Kotitalouksien ongelmajätteitä otetaan vastaan maksutta. Ongelmajätettä ovat muun muassa energiansäästölamput, maalit, liuottimet, siivouskemikaalit, akut ja lääkkeet.

Sähkö- ja elektroniikkaromun keräysauto
Kotitalouksien sähkö- ja elektroniikkaromua otetaan vastaan maksutta. Laitteita voi tuoda keräysautolle enintään 3 kappaletta/laitetyyppi/asiakas. Sähkö- ja elektroniikkaromua ovat esimerkiksi jääkaapit, pakastimet, televisiot, kahvinkeittimet, pesukoneet, tietokoneet ja sähkövatkaimet.

Metalliromun keräysauto
Kotitalouksien metalliromun pieneriä otetaan vastaan maksutta. Metalliromua ovat esimerkiksi polkupyörät, puulämmitteiset kiukaat, lämminvesivaraajat, metalliastiat ja -purkit. Peräkärrylliset tulee viedä HSY:n Sortti-asemille tai suoraan romuliikkeisiin.