Kutsu kaupunkimetsätutkimukseen

380

Helsingin yliopiston alaiseen kaupunkimetsätutkimukseen. Tutkimus on kyselytutkimus, jota tehdään yhdeksässä Helsingin kaupungin metsässä tai metsikössä kesällä 2007. Tarvitsemme koehenkilöiksi Myllypurossa asuvia henkilöitä.

Helsingin yliopiston Bio- ja ympäristötieteiden laitoksella tutkitaan asukkaiden kokemuksia kaupunkimetsissä. Tarvitsemme yli 15 -vuotiaita miehiä ja naisia koehenkilöiksi.

Tutkimus tehdään kyselytutkimuksena Helsingin kaupungin metsissä paikan päällä. Tutkimuksessa koehenkilö tarkkailee ympäristöä ja vastaa kirjallisesti kysymyksiin omien kokemustensa pohjalta. Aikaa kyselyyn menee noin 30 minuuttia.

Tutkimukseen voi osallistua kuka tahansa 15 vuotta täyttänyt henkilö, jolla ei ole näkö- tai kuulosairauksia. Aiempaa tietämystä metsistä tai luonnosta ei tarvita, mutta tieto ei ole myöskään este osallistumiselle. Kyselyn suorittamiseen ei tarvita mitään erityisiä varusteita, pitkälahkeisia housuja kuitenkin suositellaan. Tutkimusta ei tehdä, mikäli sää on sateinen tai myrskyisä.

Suoritamme kyselyitä asuinalueellanne Myllypuron liikuntapuiston metsässä, Ratasmyllyntien reunassa (suunnilleen Vesitornin kohdalla) seuraavina päivinä:
To 5.7, Ke 18.7, Ma 23.7 ja To 2.8

Mikäli Teillä on mahdollisuus osallistua tutkimukseen joinain edellä mainituista päivistä, ottakaa yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostilla (yhteystiedot alla), niin sovitaan käytännöistä tarkemmin.

Mikäli Teille ei sovi edellä mainitut ajat, mutta voitte osallistua tutkimukseen joskus toiste, ottakaa yhteyttä niin voimme sopia juuri Teille sopivan ajankohdan. Kyselyitä tehdään elokuun 2007 loppuun saakka!

Kaikki teitä koskevat tiedot pidetään luottamuksellisina. Tutkimuksen tulokset julkaistaan ilman nimiä eikä henkilötietoja anneta eteenpäin. Mikäli haluatte saada tietoa tutkimuksen tuloksista, voitte jättää sähköpostiosoitteenne tiedoksi. Kaikkien halukkaiden kesken arvotaan lisäksi neljän elokuvalipun sarja.

Olemme kiitollisia, mikäli pääsette osallistumaan tutkimukseemme!

Ystävällisin terveisin,

fil. tri Susanna Lehvävirta
Kasvitieteellinen Puutarha
Luonnontieteellinen Keskusmuseo

fil. yo. Kaisa Hauru
Helsingin yliopiston
Bio- ja ympäristötieteiden laitos

Ota yhteyttä Kaisa Hauruun:
puhelinnumero, 044 338 4763,
sähköposti kaisa.hauru@helsinki.fi