Menneitä tapahtumia asukastalo Myllärissä

425

4.2.2013 Sali B

Asukastalon Saliin B on hankittu 55″ taulutelevisio, joka korvaa perinteisen videotykin. Televisioon voi kytkeä tietokoneen joko VGA tai HDMI liitännällä kokousmateriaalien esittämiseksi omalta läppäriltä. Muistitikulta voi katsella kuvia tai videoita. Laitteessa on mahdollista 3D elokuvien katsominen. Laite voidaan kytkeä langattomasti internettiin Stadinetin kautta. Ohjauskapulat voi varata Myllärin Konttorin työntekijöiltä.

Ulkoilmatapahtumia varten Mylläriin on hankittu langattomat äänentoistolaitteet.

19.9.2012 Infonäyttötaulut käytössä

Asukastaloon on asennettu kaksi infonäyttötaulua, toinen mediakirjaston edessä olevaan eteistilaan ja toista voi seurata Kulmakonditorian sisäänkäynnin vasemmalta puolelta ikkunasta.

Näyttötaulut ovat nyt käytössä, mutta niiden antamaa tietoa ja sisältöä kehitetään. Tauluista voit seurata niin asukastalossa kuin mediakirjastossa pidettäviä avoimia tilaisuuksia ja niiden ohjelmia.

 *********

9.1.2012 Asukastalo Myllärin avoimet ovet ke 18.1.2012

Asukastalon avajaisia vietettiin avoimien ovien merkeissä 18.1.2012. Tapahtuman aikana asukastalossa vieraili ja talon antimista sekä ohjelmaosuudesta pääsi osalliseksi noin sata asiasta kiinnostunutta.

Illan aikana kuultiin trubaduuri Johannes Österlundin laulua ja soittoa. Tanssiryhmä Taúrua esitti vauhdikkaita tansseja Tyyneltämereltä.

Valitettavasti tutkija Roope Mokan luento koskien ”Me Myllärit – osallisuudesta myllymme voima!” jäi väliin sairaustapauksen johdosta.

Sosiaaliviraston asukastalotoimintaa selvitti sosiaaliviraston aluetyön yksikön päällikkö Janne Typpi. Asukastalo Mylläristä kertoi Myllypuro-Seuran puheenjohtaja Markku Hämäläinen ja Mediakirjastosta Itäkeskuksen kirjaston johtaja Kurt Hirn. Illan päätteeksi kuultiin vielä kuulumisia naapureilta, joita kertoivat Marjut Klinga Mellarista ja Larri helminen Kontulatalosta.

**********

26.9.2011 Asukastalo Myllärin kalustuksen suunnittelu

Asukastalo Myllärin sisustus- ja kalustussuunnitelmaa on tehnyt Sosiaaliviraston hallinto- ja kehittämiskeskuksen tilayksikön sisustusarkkitehti Minna Huttunen. Hänen tekemänsä ehdotukset on käsitelty käyttäjäneuvostossa. Näissä kokouksissa on ollut läsnä myös sosiaaliaseman päällikkö Maaretta Pukkio ja kirjaston edustajia.

Viimeinen yhteiskokous pidettiin 14.9.2011. Silloin sovittiin kalusteiden hankinnan aloittamisesta tehdyn suunnitelman mukaisesti. Seuraavaksi sosiaalivirasto kilpailuttaa tarvittavat kalusteet. Mikäli varattu määräraha ei riitä niin sen jälkeen sovitaan siitä, että mistä joudutaan tinkimään ja jättämään hankinnat tuleville vuosille. Tavoitteena on, että kalusteet ovat sisällä Asukastalossa 30.11.2011, jolloin talon on luvattu valmistuvan.

**********

28.3.2011 Asukastilan nimikilpailu on ratkennut

Myllypuron ostarille valmistuvalle asukastilalle on saatu nimi nimikilpailun tuloksena. Nimikilpailuun osallistui 40 henkilöä tekemällä yhteensä 76 ehdotusta. Raati oli yksimielinen päätöksen tehdessään. Raati halusi, että nimessä tulee olla alkuosana Asukastalo. Lyhyen keskustelun jälkeen päädyttiin nimeen Asukastalo Mylläri. Kaupungin nimistötoimikunnan ystävällisellä avustuksella löydettiin asukastilalle myös ruotsinkielinen nimi Kvartershuset Mjölnaren.

Aika näyttää miksi nimet sitten arkisessa käyttökielessä muotoutuvat.

Nimikilpailun voittaehdotuksen teki Kira-Mia Lankinen Myllypurosta. Hänet on palkittu Myllypuron historiikillä ja Myllypuron Apteekin lahjoittamalla 50 € lahjakortilla.

Nimi julkistettiin Myllypuro-Seuran järjestämän asukastilaisuuden yhteydessä, jossa käsiteltiin terveyskeskusasioita terveysasemien johtajan Antti Iivanaisen johdolla, Myllypuron vanhustenkeskuksessa 28.3.2011.

Myllypuro-Seura kiittää kaikkia nimikilpailuun mielenkiintoa osoittaneita ja toivottaa samalla myllypurolaiset aktiivisiksi Asukastalo Myllärin käyttäjiksi. Asukastila valmistuu loppuvuodesta 2011. Asukastilan yhteyteen valmistuu Itäkeskuksen kirjaston lehtisali (muuttaa lähiöasemalta uusiin tiloihin).

**********

3.12.2010 Asukastilan nimikilpailu avataan!

Myllypuron uuden ostoskeskuksen sisäpihalle valmistuu syksyllä 2011 Paviljonki -rakennus. Siihen sijoittuu myllypurolaisille tarkoitettu asukastila, Itäkeskuksen kirjaston lehtisali ja kahvila.Asukastilan muodostavat kokoustila ja kaksi yhdessä tai erikseen käytettävää tilaa, aulatilaa ja pieni avokeittiö. Asukastilan pinta-ala on 268 m². Asukastila tarvitsee nimen ja siksi olemme päättäneet julistaa nimikilpailun, joka on avoin kaikille myllypurolaisille tammikuun 2011 loppuun saakka.
 
Täältä löytyy tarkemmat tiedot kilpailusta.
Asukastilan_nimikilpailu_29112010.doc.

Asukastilan_havainnekuva_10092009.pdf