Metroaseman eteläinen sisäänkäynti avataan 30.5.2016

480

Myllypuron metroaseman eteläinen sisäänkäynti otetaan käyttöön maanantaina 30.5.2016. Myllyaukion lippuhalli on uudistettu osana metroaseman peruskorjausta, joka valmistuu loppukesällä, kun viimeistelytyöt on saatu päätökseen. 

HKL tarjoaa kahvit matkustajille eteläisen sisäänkäynnin luona Myllyaukiolla tiistaina 7. kesäkuuta klo 13 alkaen niin kauan kuin tarjottavaa riittää. Tervetuloa!

Myllypuron metroaseman peruskorjauksessa vanha lippuhalli uudistettiin. Laituritasolle rakennettiin uusi kolmen liukuportaan yhteys. Ennen peruskorjausta lippuhalliin pääsi kiinteitä portaita pitkin. Lisäksi muun muassa lippuhallin hissi, yleisö-wc:t ja LVIS-tekniikka on uusittu.

Peruskorjauksen ajan käytössä ollut väliaikainen sisäänkäynti Myllypurontiellä puretaan kesäkuun alussa. Purkutöiden jälkeen laituritasolle on kulkuyhteydet eteläiseltä sisäänkäynniltä Myllyaukiolta ja pohjoiselta sisäänkäynniltä Jauhokujan sillalta.

Tulevan kesän ajan metroasemalla tehdään vielä peruskorjaukseen liittyviä viimeistelytöitä, muun muassa kiveys- ja vihertöitä.

Metroasemalla on Myllyaukion sisäänkäynnin yhteydessä 60 liityntäliikenteen polkupyöräpaikkaa. Pyöräpaikat otetaan käyttöön maanantaina 30. toukokuuta.

Myllypuron metroaseman peruskorjaus käynnistyi vuonna 2014. Peruskorjauksessa purettiin aseman pohjoispäässä oleva sisäänkäynti ja korvattiin se uudella sisäänkäynnillä. Uusi sisäänkäynti rakennettiin Jauhokujan sillan yhteyteen. Eteläisen sisäänkäynnin lippuhalli Myllyaukiolla peruskorjattiin. Aseman esteettömyys on parantunut, kun eteläiselle sisäänkäynnille rakennettiin liukuporrasyhteys ja pohjoisella sisäänkäynnillä on kaksi hissiä yhden sijasta.

Laituritasolle rakennettiin lasiseinät ja laiturialueen katos, laatoitus, kalustus ja valaistus uusittiin. Aseman teknisiä tiloja on peruskorjattu ja laajennettu sekä talotekniikka uusittu.

Myllypuron metroasema otettiin käyttöön vuonna 1986. Aseman peruskorjaus on jatkoa itäisten metroasemien peruskorjaushankkeille. Myllypuron jälkeen peruskorjausvuorossa on Herttoniemen metroasema.