Metropolialle yksi kampus Myllypuroon

778
metropolia_myllypuroon_02052011.jpg
metropolia_myllypuroon_02052011.jpg

Myllypuron kampus sijaitsee Liikuntamyllyn eteläpuolella aivan metron vieressä.

Helsingin Sanomat uutisoi 20.12.2011, että Metropolia ammattikorkeakoulun hallitus on päättänyt ammattikorkean opetuksen keskittämisestä neljälle kampukselle, jotka ovat Myllypuro, Arabianranta, Leppävaara ja Myyrmäki. Yli 16 000 opiskelijan Metropolia on Suomen suurin ammattikorkeakoulu, joka toimii nyt yli 20 paikassa.

Ammattikorkeakoululla on ennestään tiloja Arabianrannassa, Leppävaarassa ja Myyrmäessä ja näihin paikkihin hankitaan lisää. Myllypuroon tulee täysin uusi rakennus metroaseman lähelle. Hallituksen mukaan ammattikorkeakoulun tulee tehdä kaikki konkreettiset päätökset tilakysymyksissä mahdollisimman pian. Toimiva johto sai tehtävkseen esittää konkreettiset ehdotukset tilaratkaisuista helmikuussa.

Helsingin Sanomat jatkaa, "päätös merkitsee Metropolialle etenemistä kohti tavoitteitamme: haluamme olla uudistumiskykyisin oppimisyhteisö ja arvostetuin ammattikorkeakoulu. Ratkaisu tuo merkittäviä kustannussäästöjä, tukee profiloitumistumistamme sekä opetuksemme ja tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan laadun kehittämistä. Kaikista kampuksista tulee kansainväliset mittapuut täyttäviä ja ne tiivistävät yhteistyötä entisestään kumppaneidemme kanssa", ilmoitti Riitta Konkola tiedotteessaan maanantaina.

Metropoliassa on peräti 67 koulutusohjelmaa, jotka johtavat ammattikorkeakoulututkintoon. Insinöörejä valmistuu tekniikan, rakentamisen ja liikenteen koulutusohjelmista ja erilaisia hoitajia ja sosionomeja sosiaali- ja terveysalalta. Lisäksi on tarjolla liikunnan, yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon sekä musiikin ja muiden kulttuuriaineiden opetusta.