Miten asumisessa ja korjausrakentamisessa voi säästää energiaa?

299

Energiatehokas arki –seminaari 17.12. klo 17.30 – 20.00 Laiturilla, entisellä linja-autoasemalla Kampissa. huippuasiantuntijat kertovat asukkaille, alan ammattilaisille ja muille kiinnostuneille eri näkökulmista energiatehokkuuden parantamisesta. Aihe on ajankohtainen vuoden vaihteessa muuttuvien rakennusnormien vuoksi.

Professori Ralf Lindberg Tampereen teknillisestä yliopistosta puhuu energiansäästön mahdollisuuksista ja riskeistä; energia-asiantuntija Petri Pylsy Suomen Kiinteistöliitosta kertoo rakennusten energiatehokkaasta korjaamisesta; energia-arkkitehti Pirjo Pekkarinen-Kanerva Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirastosta esittelee Energiatehokas Helsinki –verkkosivuja ja Helsingin Energian lämmönmyynnin päällikkö Turo Eklund kertoo kaukolämmön hyödyntämisen eduista sekä energiatehokkuus- että päästömielessä. Yliarkkitehti Juha Pulkkinen kaupungin rakennusvalvontavirastosta avaa tilaisuuden. Ohjelma.

Seminaarin asiantuntijat etsivät vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Onko 1960- ja 70 -lukujen asuinrakennukset mahdollista muuttaa matalaenergiataloiksi vai tuleeko niitä ylipäänsä muuttaa? Ilmastonmuutos ja energiatehokkuuden vaatimukset muuttavat korjaushankkeiden taloudellisia ja teknisiä reunaehtoja nopeasti. Mikä ei kannata vielä tänään, saattaa huomenna olla toisin.  Voisimmeko me kansalaisetkin tehdä jotain asumisen energiatehokkuuden parantamiseksi?

Ilmaisen seminaarin järjestäjät ovat Helsingin kaupungin lähiöprojekti, rakennusvalvontavirasto ja kaupunkisuunnitteluvirasto. Se on osa Lähiöprojektin koordinoiman Esikaupungeissa tapahtuu! –näyttelyn oheisohjelmia. Näyttely koostuu valokuvista, videoista ja diaesityksistä Helsingin 26 kaupunginosan nykypäivästä. Ensimmäistä kertaa yhtä laajasti Helsingin esikaupunkeja esittelevä näyttely on avoinna vuoden loppuun asti. Lisätiedot aukioloajoista ja oheisohjelmasta löytyvät
http://laituri.hel.fi ja http://www.hel.fi/lahioprojekti.

Lisätietoja:
Pirjo Pekkarinen-Kanerva, energia-arkkitehti, rakennusvalvontavirasto
pirjo.pekkarinen-kanerva@hel.fi, (09) 310 26421, 040 336 1455
Marja Piimies, Lähiöprojektin projektipäällikkö, kaupunkisuunnitteluvirasto
marja.piimies@hel.fi, puh. 040 334 2200

Esikaupungeissa tapahtuu!
näyttely Laiturilla 4.11.-31.12.2009
avoinna ti-pe10-18, la 12-16, vapaa pääsy
Laiturin osoite: Narinkka 2(vanha linja-autoasema, Kamppi)