MLL:n aamukerhot perhekeskus Rinkelissä

566

Lasten arkiaamuihin energiaa uusista harrastuksista!
Kerhoihin jatkuva ilmoittautuminen ks. myllypuro.mll.fi

Lapsesi kaipaa hauskaa tekemistä toisten lasten ja kivojen harrastusten parissa? Sinulla olisi käyttöä omalle ajalle muutaman kerran viikossa? Tai ehkä pikkutaaperosi tykkäisi taiteilla ja jumpata, mutta sinulta ehtyvät ideat ja innostus? Rinkelin uudet aamuharrastuskerhot ovat vastaus monen perheen tilanteeseen!

Syyskuun puolivälissä Myllypuron MLL:n Rinkelissä tärähtää käyntiin uusi palvelumuoto, eri ikäisten lasten aamuharrasteet maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 8.30–11.30. Aivan uutta on se, että lapsi voi osallistua joko yhteen, kahteen tai kolmeen harrastepäivään viikossa, joten toiminta joustaa kätevästi perheen kiinnostuksen sekä ajan- ja rahankäyttömahdollisuuksien mukaan. Rinkelin loistavat tilat, monipuoliset välineet ja päiväkerhoista tutut, kokeneet ohjaajat innostavat lapset kokeilemaan ja oppimaan uutta. 

Maanantaisin toiminta rakentuu satujen maailman ympärille. Päivän aikana satuja lähestytään esimerkiksi laulujen, lorujen, tanssin tai roolileikkien avulla. Satujen kautta lapset tulevat tutuiksi erilaisten arjen ulkopuolistenkin ilmiöiden kanssa, ja kielitaju kehittyy kuin huomaamatta. Sitä paitsi lapset rakastavat satuja! 

Keskiviikkoisin harrastetaan taiteen parissa. Taidekerhossa tutustutaan erilaisiin materiaaleihin ja tekniikoihin, kokeillaan ja luodaan uutta. Taidetta tehdessä sotkuakin syntyy, joten huolettomat vaatteet päälle! 

Perjantaisin laitetaan vipinää kinttuihin. Aamun aluksi jumpataan Rinkelin liikuntasalissa, sitten siirrytään pihalle ulkoleikkien pariin. Hiki tulee ja hauskaa on! Jumppavaatteet ja ulkoliikuntaan sopivat varusteet mukaan. 

Rinkelin aamuharrasteet täydentävät ja tukevat Myllypuron alueen päivähoitotilannetta tarjoten lapsille monipuolista ja kehittävää tekemistä arkiaamuihin. Ryhmät sopivat myös sisaruksille, koska toiminta mukautetaan lasten ikätasoon sopivaksi. Alle kaksivuotiaat voivat osallistua toimintaan oman aikuisen kanssa, sitä isommat saavat harrastaa itsenäisesti. Kerhopäivän aikana syödään omat eväät, joten samalla opitaan hyviä pöytätapoja, yhdessä toimimista ja seurustelua.

Kokoontumiskertoja on ennen syysloma 5 ja syysloman jälkeen on luvassa toinen 8 viikon jakso. Harrasteisiin on jatkuva ilmoittautuminen ja mukaan voi ilmoittautua myös vaikka harrasteet ovat alkaneet. Minkä harrasteen te valitsette – vai otatteko kerralla kaikki? Täytä ilmoittautumislomake ja tuo lapsesi harrastamaan!

Artikkeli 5/2016

Teksti: Outi Paattiniemi