Myllypuro-logo

2559
logo valkoinen

Myllypuro-logo 2017

Myllypuro-seura tilasi kaupunginosalle uuden logon Suomen 100-vuotisjuhlavuonna 2017. Logon piirsi tuolloin Myllypurossa asunut graafinen suunnittelija Sofia Kivistö. Logon aiheena on monipuolinen Myllypuro ja tyylinä viivapiirros, joka soveltuu moneen eri käyttötarkoitukseen kännykkäruuduista painotuotteisiin ja teepaitoihin. Onpa kuvassa mukana myös Helsingin tunnuseläin orava. Käyttöoikeus logoon on Myllypuro-seuralla, jolla on myös oikeus myöntää se edelleen Myllypurossa toimiville yhdistyksille, viranomaisille ja tahoille. Logoa ei saa muuttaa ilman tekijän suostumusta.

     Myllypuro logo valkoinen web tausta

 

Myllypuro-logo 2007

Myllypuro-Seura avasi keväällä 2007 suunnittelukilpailun, jonka tuloksena oli aikaansaada Myllypuro-logo (siis Myllypuron kaupunginosan, ei vain Myllypuro-Seuran).

Logosta tuli ilmetä, että Myllypuro on luonnonläheinen, monikulttuurinen ja liikunnallinen. Myllypuro-Seuran mielestä nämä kolmea mainossanaa kuvaavat hyvin Myllypuron kaupunginosaa. Logon tuli sopia joko paidan rintaan tai selkään painettavaksi.

Kilpailun voittajaksi valikoitui lappeenrantainen kuvataiteilija Tiinalotta Särmölä (s.1981). Hän on kerennyt voittaa jo kymmenkunta logokilpailua mm. Kemin Into ry., Akaan moottorikerho ry., Putkilahden Ketterä ry., Suomen Ortodoksisten Opettajien Liitto ry. SOOli jne.

Tiinalotta kuvaa Myllypuron logoehdotustaan seuraavasti;

Logosta on kuvitteellisesti nähtävissä ihmisiä, jotka symboloivat kaupunginosan liikunnallisuutta.

Logossa olevat eriväriset soikiot ”ihmisten päät” kuvaavat monikulttuurisuutta ja siitä on myös luettavissa Myllypuron nimen kirjaimet MP.

Vasemman alakulman vihreä alue symboloi kaupunginosan muotoa, sekä luonnonläheisyyttä.

 

Markku Hämäläinen luovutti Tiinalotalle 1.10. Lappeenrannan kirjaston maisemissa logollisen t-paidan ja Myllypuron historiikin.

Logo mustalla pohjalla

Logo valkoisella pohjalla

Logo grayscale