Myllypuro-päivä kirkolla la 25.9.2010 klo 10 – 13.

382
myllypuro-paiva_25092010.jpg
myllypuro-paiva_25092010.jpg

Myllypuropaivan-ohjelma.pdf , Myllypuro-paivan_tapahtumat.pdf kartalla ja Myllypuro-päivä Vanhustenkeskuksessa myllypuropaiva_vanhustenkeskus.pdf

 . . . . . . . . . . . . . .

Silmälasien keräys Myllypuron kirkolla la 25.9.2010 klo 10 – 13.

Maailman terveysjärjestön (WHO, World Health Organization) arvion mukaan noin 153 miljoonalla ihmisellä on korjaamattomia taittovirheitä (likinäköisyyttä, kaukonäköisyyttä ja hajataitteisuutta).

Useimmat näistä näköongelmista on nopea diagnosoida ja helppo korjata linsseillä. Siitä huolimatta miljoonat kehitysmaiden ihmiset köyhtyvät entisestään yksinkertaisesti, koska heillä ei ole silmälaseja. He eivät voi opiskella, tai työskennellä kykyjensä mukaan, koska he eivät näe selvästi.  Lapsille selkeä näkö tarkoittaa parempaa koulutusta, terveempää kehitystä ja parempaa elämänlaatua. Aikuisille se tarkoittaa parempia työllistymistilaisuuksia ja taloudellista vahvuutta.  Vanhuksille se tarkoittaa itsenäisempää elämää.

Miten voit auttaa?

Jos sinulla on käytöstä poistettuja silmälaseja, joita ei enää käytetä, nämä samaiset lasit voivat muuttaa toisen ihmisen elämän. Klubi ottaa syksyllä vastaan reseptivahvuuksisia silmälaseja, lukulaseja ja aurinkolaseja, sekä lasien muovi- ja metallikehyksiä.  Erityisesti lasten silmälaseja tarvitaan.

Yhteistyössä suomalaisten leijonien kanssa kerätyt lasit puhdistetaan ja lajitellaan vahvuuksien mukaisesti.  Sen jälkeen lasit pakataan ja toimitetaan uusiokäyttöön Sri Lankaan, missä srilankalainen Lions Club paikallisten lääkärien kanssa jakaa lasit tarvitsijoille.
Näin palvelemme aluettamme ja samalla osallistumme leijonien kansainväliseen yhteistyöhön.

Tuo lasit Myllypuropäivänä 25.9.2010 Lions Clubin keräyslaatikkoon Myllypuron kirkolle.