Myllypuro-Seura Myllypuron palvelutalosta

417
myllypuron_palvelutalo.jpg
myllypuron_palvelutalo.jpg
Myllypuron palvelutalo, Myllypurontie 26
 
Myllypuro-Seura järjesti 9.3.2011 Myllypuron vanhustenkeskuksessa asukasfoorumin aiheena vanhuspalvelut. Alustajina toimivat vanhuspalvelujohtaja Arja Peiponen ja kotihoidon johtaja Anna-Liisa Lyytinen. Keskustelussa nousi esille useissa puheenvuoroissa Myllypuron palvelutalon tuleva käyttö sitten, kun talon käyttö siirtyy vanhuspuolelta aikuispuolelle kesäkuun 2011 alussa.

vanhuspalveluilta_09032011_2.jpg
Tilaisuus kokosi vanhustenkeskuksen juhlasaliin noin sata myllypurolaista.
 
Myllypuro-Seura käsitteli palvelutalon tulevaa käyttöä hallituksensa kokouksessa ja teki asiasta mielipiteen ilmaisun sosiaalijohtaja Paavo Voutilaiselle toimittamalla saman tiedon myös sosiaalilautakunnan jäsenille. Seura vaatii sosiaalivirastoa järjestämään asian tiimoilta pikaisesti Myllypurossa asukastilaisuuden.
 
Myllypuro-Seuran mielipide kokonaisuudessaan:
Myllypuro-Seura ry. edustaa voimakkaasti kehittyvän itähelsinkiläisen Myllypuron kaupunginosan asukkaita ja haluaa tuoda esille mielipiteensä Myllypuron palvelutalon tulevasta käytöstä.

Myllypuron alueen asukasmäärä tulee lähivuosina kasvamaan useilla tuhansilla uusilla asukkailla uuden ostoskeskuksen alueen, puisen kaupunkikylän, Kehä I itäpuolisen rakentamisen ja Alakiventien korvausrakentamisen myötä. Alueelle nousee uusi terveysasema palvelemaan laajenevaa Myllypuroa ja laajaa Itä-Helsingin aluetta.

Myllypuroon on sijoitettu runsaasti eri kansallisuuksia olevia maahanmuuttajia ja lähiössämme on lisäksi päihde- ja mielenterveyskuntoutujille tarkoitettuja asumis- ja ruokailupalveluita monessa eri kohteessa.

Myllypuro-Seura ja myllypurolaiset kokevat jo kantavansa oman yhteiskunnallisen vastuunsa näiden asioiden hoitamisessa ja haluavat, että

– vanhustentalon uudelleen asuttamiseen haetaan sellainen ratkaisu, joka tukee Myllypuron kasvua lähiöksi missä on monipuoliset palvelut kaikille asukkaille ja turvallista asua.

– sosiaaliviraston tulee järjestää välittömästi myllypurolaisille asukastilaisuus, jossa sovitaan vanhustentalon tulevasta käyttötarkoituksesta myllypurolaisia tyydyttävällä tavalla.

 Myllypuro-Seura