Myllypuro-Seuran lausunto pesäpallokentän sijoittamisesta

745
Yleissuunnitelma 2010 SITO merk LR

HELSINGIN LIIKUNTALAUTAKUNTA

Äskettäin saamamme tiedon mukaan Helsingin kaupunki on jo pitkään suunnitellut täysimittaisen pesäpallokentän sijoittamista Myllypuron liikuntapuistoon yhteistyössä pesäpalloseura Roihun kanssa.

Myllypuro-Seura toteaa asian johdosta seuraavaa:

Itä-Helsingissä ei ole lainkaan miesten sarjapeleihin soveltuvaa pesäpallokenttää eikä koko Helsingissä nykyaikaisilla huolto- ja katsomoratkaisuilla varustettua pesäpallokenttää. Sellainen tarvitaan tänne, jotta hyvää kasvatustyötä tekevän Roihun kasvupotentiaali voi toteutua ja pääkaupunki ottaa takaisin paikkansa Suomen kansallispelin mestaruussarjoissa.

Pesäpallokenttä sopii hyvin täydentämään Myllypuron liikuntapuiston lajivalikoimaa ja kenttä oheisrakennuksineen myös mahtuu hyvin sille suunniteltuun paikkaan.

Sijoittamista Myllypuroon puoltaa sekin, että lähellä sijaitsevassa Pallomyllyssä voidaan järjestää lajin talviharjoituksia. Myllypuron liikuntapuistoon pääsee helposti kaikista ilmansuunnista niin julkisilla kulkuneuvoilla kuin omilla autoillakin sekä tilausbusseilla sarjapelejä ajatellen. Vieressä ovat liikuntapuiston ja Itäkeskuksen monet palvelut mm. uimahalli. Sijainti lähellä neljää koulua tuo mukanaan synergiaetua lajin esittelemisessä uusille junioreille.

Jatkosuunnittelussa on otettava huolelliseen tarkasteluun kentän tarvitseman ajoyhteyden ja pysäköinnin järjestäminen maisemallisesti viimeistellyllä tavalla.

Helsingissä 14.1.2015

Myllypuro-Seura ry

Anja Malm, puheenjohtaja
Terhi Mäki, varapuheenjohtaja

Jakelu: Liikuntalautakunnan jäsenet, liikuntavirasto

Tiedoksi: Herttoniemi-Seura, Roihu, media