Lions Club Helsinki Myllypuro teki 17.5.2005 kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavaosastolle esityksen jalankulku- ja pyöräteiden nimeämisestä.
Tie 1, joka lähtee Kiviparintien päästä kohti Karistimentien päätä, josta tie kääntyy ja ylittää Tuulimyllyntien ja päättyy Myllymatkantiehen. Tie on tärkeä kulkuväylä, jota käytetään kuljettaessa ostoskeskukseen, metroasemalle ja se on myös jalankulkureitti Myllypuron sairaalaan.
Tie 2, joka lähtee Ratasmyllyntien ja Samoilijanpolun välisestä metsiköstä ja ylittää Myllypadontien ja Neulapadontien sekä Orpaanportaan ja tulee Myllymatkantien päähän josta se ylittää pienen mäen ja päättyy Myllypurontiehen. Tie on myös tärkeä kulkuväylä koululaisille sekä Myllypuron sairaalassa kävijöille.
Nimistötoimikunta päätti esittää katuosuudella Kiviparintie – Karistimentie – Tuulimyllyntie – Myllymatkantie sijaitsevan jalankulkutien nimeksi Siipitukki – Vingstocken
Perustelu: Ryhmänimi (myllyn aihepiiri); siipitukki = jalkamyllyn koneiston tärkein osa (vaakasuoraan parruun eli orpaanportaaseen tuettu pysty siipitukki, jonka alapäässä on säteittäiset siivet).
———
Nimistötoimikunta päätti esittää lisäksi katuosuudella Ratasmyllyntien ja Samoilijanpolun välinen metsikkö – Myllypadontie – Neulapadontie – Orpaanporras – Myllymatkantie – Myllypurontie sijaitsevan jalankulkutien nimeksi Akselitukki – Axelstocken
Perustelu: Ryhmänimi (myllyn aihepiiri); akselitukki = myllyn yläkiveä pyörittävä tukki.
Nimistönsuunnittelija Hanna Ikonen kertoo, että nimet valitettavasti vahvistuvat ja päätyvät virallisiin karttoihin vasta, kun ne ovat asemakaavassa tai asemakaavamuutoksessa tulleet lainvoimaisiksi. Pelkästään nimien takia ei yleensä kuitenkaan ruveta kaavamuutosta tekemään, koska prosessi on varsin työläs.
Ikosen mielestä mikään ei kuitenkaan estä näiden nimien käyttöä, sillä nimistötoimikuntahan on niitä esittänyt. Ne voivat olla siis hyvin näkyvissä nettisivuilla, kartoissa yms. Sen sijaan virallisten kilpien pystyttäminen lienee valitettavasti mahdotonta. Ikonen jatkaa, että olisi vain eduksi, jos Akselitukki ja Siipitukki tulisivat tunnetuiksi.
12.3.2006 Markku Hämäläinen