Myllypuron ostarin avajaisia vietetään 9. -11.6.2011

425
asukastalo_myllari.jpg
asukastalo_myllari.jpg

 
Matalaan osaan tulee Asukastalo Mylläri ja kirjaston lehtisali.

Myllypuron Ostarilla juhlitaan avajaisia torstaista 9.6. lauantaihin 11.6. Kauppakeskuksen palvelut avaavat ovensa ja asiakkaita hemmotellaan kakkukahvein sekä erityisesti perheen pienimmille suunnatulla ohjelmalla. Citycon Oyj ja muut toimijat toivottavat kaikki tervetulleiksi juhlahumuun.

Vuosi sitten, 9.6.2010, kauppakeskuksen paikalla olleessa kuopassa muurattiin Myllypuron Ostarin peruskivi. Muuraustilaisuudessa puhunut Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä kertoi Myllypurossa luotavan uutta Helsinkiä esimerkillisellä tavalla asujaimistoa ja muitakin paikalla asioivia kokonaisvaltaisesti ajatellen.

Nyt kuoppa on täyttynyt ja Myllypuron uudet, laadukkaat lähipalvelut aloittavat toimintansa lupausten mukaisesti. Myllypuron Ostarin yhteyteen rakennetut asunnot ovat olleet haluttuja ja koko Myllypuro on aloittanut uuden, vireän aikakauden.

Uuden Ostarin uusi elämä alkaa torstaina

Myös pitkän linjan myllypurolainen, Myllypuron Marttojen varapuheenjohtaja Terttu Närhi iloitsee kauppakeskuksen uudesta tulemisesta. Hän muistaa hyvin olosuhteet 60-luvun alkupuolella, jolloin Myllypuron uutukaiset kerrostalot täyttyivät perheistä vailla alueen suomia palveluja.

– Paikalla käyvä Kleinbuss-auto tarjosi pankkipalveluita ja kauppias Ihatsu joutui myymään pikkuruisessa kaupassaan lähinnä ”ei-oota” tarjontaan nähden ylisuuren kysynnän vuoksi. Lapsiakin oli niin paljon, että koulua käytiin kahdessa vuorossa, Närhi muistelee.

Sittemmin palveluvaje helpottui ja tänään Myllypuro on Suomen kehittyvimpiä alueita ja palvelukonseptiltaan ja uudistumistoimiltaan mallioppilas jopa ministeri Jan Vapaavuoren mielestä.

– Myllypuron Ostari on toimijoidensa summa. Siksi on ilo saada mukaan myös tuttujen palveluntuottajien ohella uusia, palvelutarjontaamme monipuolistavia toimijoita, kauppakeskuspäällikkö Susanne Ahonen Citycon Oyj:stä kertoo.

Upouuden Myllypuron Ostarin raikkaissa tiloissa palveluitaan tarjoavat avajaisvaiheessa Myllypuron Apteekki, Beauty Hair Sirpa Mansner, Bieder Purokukka, Clean Kalle, Filmtown, Hesburger, Mega Pizza, Naapuriravintola Jyvänen, Ray Potti, R-kioski ja S-Market. Hiukan myöhemmin mukaan liittyy Estfood. Palveluiden määrä lisääntyy muiden Ostarin rakennusvaiheiden valmistumisen myötä.

Torstaina Myllypuron Martat kahvittavat ja kakuttavat kauppakeskuksessa asioivat ja kello 13 puhallinorkesteri soittaa juhlamusiikkia. Jokeri Pokeri Box Taikashow lumoaa lapsia ja lapsenmielisiä klo 14, 16 ja 18. Kasvonsakin saa iltapäivällä maalatuksi vaikka pupujussin näköiseksi ja käteensä iloisen ilmapallon.

Perjantaina laulaa ja tanssii Maddaleena-nukke klo 14, 16 ja 18. Lauantaina raikuu ilmoille Peppi Pitkätossun lastenkonsertti klo 11, 12 ja 14. Myös Riesa-Pelle kutittelee nauruhermoja klo 11–15.

Teksti: Anna-Maija Nordling