Myllypuron ostoskeskuksen rakentaminen alkaa juhlilla

396

Myllypurossa vietetään keskiviikkona 9.6. klo 15.00 alkaen uuden ostokeskuksen rakentamisen juhlahetkeä, kun peruskivi muurataan. Myllypuron kehitystyön yksi kulmakivistä alkaa näkyä konkreettisesti.  Tilaisuudessa kuullaan Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilää, Asuntosäätiön toimitusjohtaja Anja Mäkeläistä ja  Cityconin edustajana maajohtaja Kaisa Vuoriota. Juhlallisuuksien tarjoilujen ja vartioinnin järjestelijöinä toimivat Myllypuro-seura ja Martat. Musiikista vastaa Femu Brass Band.

 Myllypuron ostariin suunnitellut viisi liiketila- ja asuinkiinteistöä valmistuvat vaiheittain kesäkuun 2011 ja toukokuun 2012 välillä.

– Kun ostari valmistuu vuonna 2012, on tunnelma menneisyyteen verrattuna aivan toisenlainen. Aikansa elänyt, hiukan ahdistavaltakin tuntunut Myllypuron ostari on muuttunut viihtyisäksi, dynaamiseksi ja monipuolisesti palvelevaksi koko perheen ostos- ja palvelukokonaisuudeksi kauppakeskuspäällikkö Marjo Rosendahl kertoo.

Viihtyisä ostari helpottaa arjen rutiineja

Viidestä talosta koostuva ostoskeskus on tuolloin nykyaikainen, valoisa, noin 7 300 neliön kauppapaikka, jossa Myllypuron ja lähiseudun perheet asioivat. Niin vilkas metro kuin hyvät linja-autoyhteydetkin tuovat työmatkalaisia paikalle. Ostoskeskuksen yhteyteen rakennetaan myös noin 250 asuntoa. Tämän ja alueen muun asuntorakentamisen myötä ostari palvelee yhä enemmän alueella asuvia.

­– Mietimme tarkkaan palvelukokonaisuutta suunnitellessamme, miten asiakkaamme saisivat helpomman arjen. Siksi on tärkeää, että monipuolisuuden lisäksi palvelut tukevat toisiaan. Syksyllä 2012 valmistuvan terveyskeskuksen takia on esimerkiksi oleellista, että ostarilla on apteekki, Rosendahl sanoo.

Myllypurossa on monipuolisia liikuntamahdollisuuksia ja vanhemmat voivat kätevästi tehdä ostoksensa vaikkapa lastensa judotuntien aikana. Tai zumbaamaan menevät kaverukset voivat ostaa energiajuomansa jo matkalla. Rosendahl toivottaa palveluntuottajat tervetulleeksi kehittämään yhdessä ostarin palvelujen kokonaisuutta. Jo nyt uuteen ostoskeskukseen ovat tulossa S-market, Hok-ravintolat, Beauty Hair Sirpa Mansner, Myllypuron apteekki, Kulmakonditoria, RAY, Filmtown, Rautakirja, Mega Pizza Kebab ja Helsingin kaupunki.

Ostari on osa Myllypuron kokonaisvaltaista kehitystä

Budjetiltaan yhteensä yli 65 miljoonan euron Myllypuron ostarin ja uusien asuntojen rakentaminen on olennainen osa kaupunkikuvan kehittymistä ja alueen arvostuksen nousua. Palvelut monipuolistuvat ja tukevat erinomaisesti puolin ja toisin lähitienoilla sijaitsevia muita palveluja, kuten Itäkeskuksen tarjontaa. Myllypuron ostari on ollut mukana myllypurolaisten arjessa jo yli kolme vuosikymmentä ja sen asema on ollut vakaa helposti lähestyttävänä ja nopeana ostospaikkana. Tätä tukevat myös erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet ostarille. Metrolla ja linja-autolla työ- ja kotimatkaa tehdessä ostoskeskus on luonnollinen pysähdyspaikka.

Helsingin kaupunki on suunnitellut Myllypuron alueelle mittavan määrän, yhteensä lähes 380 000 kerrosneliötä uutta asuin- ja työpaikkarakentamista noin 4 500 asukkaalle ja tuhansille työpaikoille. Tulevaisuuden asukkaille tarjotaan mahdollisuutta asua puisessa kaupunkikylässä tai kerrostaloissa keskuksen palvelujen lähellä. Helsingin kaupungin tavoitteena on kehittää Myllypuroa monipuolisena ja viihtyisänä asuin- ja työpaikka-alueena, jossa niin kaupalliset kuin julkisetkin palvelut ovat hyvin saavutettavissa. Se profiloidaankin tulevaisuuden liikunnan ja hyvinvointipalvelujen kaupunginosaksi.

Lisätietoja antaa

Kauppakeskuspäällikkö Marjo Rosendahl, Citycon Oyj, p. 040 555 7755, marjo.rosendahl@citycon.fi
Hankekehityspäällikkö Matti Syrjä, Citycon Oyj, p. 040 518 5668, matti.syrja@citycon.fi

Tulevan Myllypuron ostarin faktat

Myllypuron ostoskeskus muodostuu viidestä eri rakennuksesta, ja kokonaisuus valmistuu alkuvuodesta 2012. Ostoskeskus on vuokrattavalta pinta-alaltaan 7 300 m2. Pysäköintipaikkoja valmistuu noin 270, joista asiakas- ja asukaspaikkoja on noin 230 ja liityntäpysäköintiä varten paikkoja on 40. ICECAPITAL Housing Fund II, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja Asuntosäätiö rakennuttavat yhteensä 255 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa ostoskeskuksen yhteyteen. Myllypuron ostoskeskuksen liiketilat omistaa kokonaisuudessaan Citycon Oyj.

Citycon on Suomen suurin kauppakeskusomistaja ja -kehittäjä

Citycon on kauppakeskusten aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä. Yhtiö luo puitteet menestyvälle kaupankäynnille. Cityconin kauppapaikat palvelevat sekä kuluttajia että vähittäiskauppaa. Yhtiö ottaa huomioon ympäristön edun ja kauppapaikkojensa lähialueiden hyvinvoinnin. Citycon on kauppakeskusliiketoiminnan markkinajohtaja Suomessa ja sillä on vahva asema Ruotsissa ja vakaa jalansija Baltiassa. Yhtiö omistaa yhteensä 33 kauppakeskusta ja 50 muuta kauppapaikkaa.