Myllypuron palvelutalo muuttunee vuokra-asunnoiksi

804
myllypuron_palvelutalo.jpg
myllypuron_palvelutalo.jpg
Talon kohtalo on kiinnostanut myllypurolaisia.
 
Helsingin Sanomat (12.6.2011) uutisoi, että Myllypuron entinen vanhustenkeskus muutettaneen vanhusten vuokra-asunnoiksi. Taloon voisi muuttaa esimerkiksi nyt hissittömässä kaupungin vuokratalossa asuvia ihmisiä. Lisäksi asuntoja voitaisiin vuokrata esimerkiksi putkiremontin aikaisiksi väliaikaisiksi asunnoiksi. Asia on esillä tiistaina 14.6.2011 sosiaalilautakunnassa, kun lautakunta päättää vastauksestaan Myllypuron asukkailta tulleisiin kirjeisiin.
 

"Jos päätös menee esityslistan mukaisesti, katsomme, mitä hallinnollisia toimia uusi käyttötarkoitus vaatii", johtava asiantuntija Jarmo Räihä sosiaalivirastosta sanoo.

Talon kohtalo on herättänyt paljon huomiota ja huolta Myllypurossa. Sosiaalilautakunta on saanut seudun asukkailta aiheesta kymmenen eri kirjettä, joissa on yhteensä satoja allekirjoittajia.

Vanhusten palvelutalon toiminta päättyi rakennuksessa kesäkuun 2011 alussa. kevään aikana valtaosa talon noin 70 asukkaasta siirtyi kaupungin muihin hoitopaikkoihin. Parikymmentä hyväkuntoista vanhusta jäi asumaan taloon, jossa on 107 pienehköä asuntoa.

Talo on rakennettu vuonna 1964 vanhusten asunnoiksi ja peruskorjattun palveluasunnoiksi 1997.

Rakentamis- ja peruskorjauskustannuksiin on saat aravalainaa, jonka ehtona on sosiaalisin perustein tehtävät asukasvalinnat. Samat ehdot ovat tontinvuokrasopimuksessa.

Kiinteistön läheisyydessä on kaksi lasten päiväkotia ja ala-asteen koulu. Tontin läheisyyteen ollaan rakentamassa pientaloaluetta.

Myllypurolaiset asukkaat ovat vaatineet, että rakennukseen ei tulisi päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asuntoja.