Myllypuron terveysasema aukeaa 30.7.2012

617

Myllypuron uusi terveysasema aukeaa maanantaina 30. heinäkuuta Jauhokujalla lähellä Myllypuron metroasemaa. Uudelle asemalle siirtyvät kaikki Itäkeskuksen terveysaseman palvelut. Terveyspysäkki jää Hansasillalle Itiksen kauppakeskukseen.

Uudelle terveysasemalle muuttavat Itäkeskuksen terveysasema ja neuvola, hammashoitolat Itäkeskuksesta, Mellunmäestä, Myllypurosta, Rintinpolulta ja Vartiokylästä sekä HUSLABin toimipisteet Itäkeskuksen ja Kontulan terveysasemilta. Uudelle asemalle muuttavat myös fysioterapia Myllypuron vanhustenkeskuksesta sekä kotihoidon henkilöstöä Kontulasta.

Terveysasema on kesäkauden auki arkisin klo 8 – 16. Kesäkauden jälkeen terveysasema on auki 3.9. alkaen maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 8 -16 ja keskiviikkoisin klo 8 – 18. Laboratorio on auki ma – ti ja to – pe klo 7 – 15 ja ke klo 7 – 17.30. Keskiviikkoisin klo 15 – 17.30 näytteenotto on mahdollista vain ajanvarauksella.

Palveluja neljässä kerroksessa

Terveysaseman ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat lääkärien ja hoitajien akuuttivastaanotot ja laboratorio. Toisessa kerroksessa ovat lääkärien ja hoitajien ajanvarausvastaanotto, asiakaspalvelutoimisto sekä sosiaalineuvojan ja päihdehoitajan vastaanotot. Äitiys- ja lastenneuvola, terveysaseman ruotsinkieliset palvelut, neuvolapsykologi, tulevat erikoislääkäreiden konsultaatiopalvelut sekä fysioterapeutin vastaanotto sijoittuvat kolmanteen kerrokseen. Kolmannessa kerroksessa ovat myös opetusterveyskeskuksen tilat. Ylimmässä neljännessä kerroksessa ovat hammashoitola, kotihoidon tilat sekä fysioterapian hoitohuoneet.

Rakennus on suunniteltu muuntojoustavaksi. Toiminnan tarpeiden muuttuessa tiloja voidaan muuttaa uuteen toimintaan sopivaksi. Rakennusta on myös mahdollista tarvittaessa laajentaa kahden siipiosan verran.

Terveysasemalla on helppo asioida, koska se on suunniteltu esteettömäksi. Terveysasemalla on useita hissejä ja niiden automaattinen järjestelmä ilmoittaa asiakkaille, missä kerroksessa he ovat ja milloin ovet sulkeutuvat tai avautuvat. Terveysaseman seinäopasteet on suunniteltu huolella ja odotustiloihin asennetaan infotaulutelevisiot. Kaikkien wc-tilojen valaistusta ohjataan liiketunnisteilla: valot syttyvät kun tilaan astutaan ja sammuvat, kun tilasta poistutaan.

Julkisilla liikennevälineillä terveysasemalle

Terveysasema sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Myllypuron metroaseman vieressä. Terveysasemalla on rajoitettu määrä asiakaspysäköintipaikkoja, joten asiakkaiden toivotaan saapuvan terveysasemalle julkisilla liikennevälineillä. Terveysaseman pihalla on Jouko-kaupunginosalinjan J92 pysäkki. Jouko-kaupunginosalinja J95:n pysäkki on Myllypuron metroaseman vieressä. J92 liikennöi Mellunmäestä Myllypuroon ja J95 Itäkeskuksesta Myllypuroon.

Puhelinnumerot säilyvät ennallaan

Uudelle terveysasemalle muualta siirtyvien palvelujen puhelinnumerot säilyvät ennallaan. Terveysaseman omahoitajien ja neuvolan terveydenhoitajien puhelinnumerot löytyvät Myllypuron terveysaseman verkkosivuilta www.hel.fi/terveysasemat > Myllypuron terveysasema 27.7. alkaen. Asiakkaat voivat hakea näitä numeroita verkkosivulta sivuilta myös osoitteensa perusteella.

Terveysaseman yhteystiedot

Käyntiosoite: Jauhokuja 4, 00920 Helsinki
Postiosoite: PL 6210, 00099 Helsingin kaupunki
Suomenkielinen asiakaspalvelu: puh. 310 60360
Ruotsinkielinen asiakaspalvelu: puh. 310 50060

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
Helsingin terveyskeskus
puhelin 050 380 9738
jaana.juutilainen-saari(at)hel.fi