Myllypurossa Helsingin hiljaisimpia paikkoja

861
melukartta ote 2012

Kesällä ei välttämättä tarvitse lähteä maaseudun rauhaan pois kaupungin melskeestä. Riittää kun tulee Myllypuroon.

Helsingin meluselvityksessä 2012 on esitetty tieliikenteen päivämelutasot väreillä, vaalea on hiljaisempi ja tumma meluisampi . Kartassa erottuu selvästi Myllypuron kerrostaloalue, joka on laajimpia hiljaisia asuinalueita Kehä I:n sisällä.

Hiljaisempaa on lähinnä merenrannan pientaloalueilla ja Keskuspuiston eteläosassa. Myllypuron tilanteesta on kiittäminen mm. ulkosyöttöistä katuverkkoa, jonka myötä läpiajoliikennettä ei ole, sekä Lähiöprojektin myötävaikutuksella rakennettuja Kehä I:n meluvalleja.

Myllypuron reunoilla saadaan silti runsaasti tiemelua Kehä I:ltä, mutta Kivikon liittymän meluesteet tulevat tätä osaltaan hiljentämään.

Tässä kartassa ei ole ratamelua, joka kohdistuu kapealle sektorille ratojen varressa. Junamelu on voimakkaampaa kuin metromelu.

Viikin peltoaukea näyttää hiljaiselta, mutta sen yli kulkee paljon Malmin lentokentän pienkoneita. Lentomelua voi seurata reaaliajassa Finavian palvelussa:
webtrak.bksv.com/hel

Helsinki-Vantaan lentokentän ykköskiitotie on remontissa ja sen vuoksi Itä-Helsingin yli kulkee poikkeuksellisen paljon suihkukoneita touko–elokuussa 2015.
www.finavia.fi/fi/tiedottaminen/ajankohtaista/2015/finavia-remontoi-helsinkivantaan-paakiitotien