Näyttelyt ja teatterit

564
merja

Haluatko viestiä alueella järjestettävistä näyttelyistä? Lähetä näyttelyä koskevat tiedot sähköpostiosoitteella webmyllypuro@gmail.com.


Myllypuron Lähiöteatterin esitykset lapsille ja lapsiperheille.

 lastenteatteriasyksylla2012-2.pdf

*****

Irja Valkosen taidenäyttely teemalla ”Matkamuistoja” asukastalo Myllärin aulassa 3.9. – 29.9.2012. Avajaiset 3.9. klo 17 – 19. Tervetuloa tutustumaan! irja_valkonen_nayttely.pdf

*****

Erään hemmon akryylitöitä asukastalo Myllärin ja mediakirjaston aulassa 6. – 31.8.2012!

Tämä eräs hemmo on Hemmo Siponen, joka on tullut joillekin myllypurolaisille tutuksi Myllypuron uuden Mediakirjaston työntekijänä.  Hemmo lähtee muihin tehtäviin, mutta hänen taiteeseensa voi vielä tutustua elokuun ajan Myllärin aulassa. Tervetuloa tutustumaan!

*****

”ONNEN OLEMINEN”

Yhteisötaiteellinen kokonaisuus Myllypuron vanhustenkeskuksessa 15.8  –  30.9. 2012
Myllymatkantie 4, 00920 Helsinki
Auki : ma – su klo 12.00 – 18.00
    
Teokset on sijoitettu eri puolille vanhustenkeskusta ja ne muodostavat talon sisällä kulkevan reitin. Näyttelyn aikana kokonaisuus kasvaa croguis-piirustuksin, joiden malleina ovat vanhuskeskuksen asukkaat ja ystävät.

Taiteilijat: Merja Heino, Nella Keskisarja, Ilari Kähönen, Rauni Sipilä ja Ella Valkeapää.

Näyttelyn teokset käsittelevät onnea ja sen kokemista erilaisissa muodoissa. – Millaiset asiat tuntuvat onnellisilta, millaisten asioiden tekeminen tekee onnelliseksi. Millaisista pienistä onnen hetkistä ihmisten elämä koostuu.

Näyttelyn teosten valmistamiseen on osallistunut 35 talon asukasta ja heidän omaisiaan. Näyttelyssä on mukana värimaalauksia, muotokuvia asukkaista, videoita, installaatioita sekä yksi lanka–kangas-ommelteos. Myllypuron vanhustenkeskuksessa on 165 asukasta, ja lisäksi vanhusten päivätoimintaan osallistuu noin 50 senioria.

Näyttelyn avajaiset pidetään tiistaina 14.8. klo 14.00 Myllypuron vanhustenkeskuksen juhlasalissa. Tapahtuman avaa johtava ylihoitaja Riitta Lahtinen, ja näyttelyn taustoista kertoo kuvataiteilija Nella Keskisarja, joka on toiminut näyttelyn kuraattorina. Taiteilijat esittelevät teoksensa ja kertovat niiden suhteesta näyttelyn teemaan.

Projektia ovat tukeneet Valtion taidetoimikunta sekä Helsingin kaupungin kulttuurilautakunta.

– Taiteilijat haluavat kiittää näyttelyn tukijoita, vanhustenkeskuksen asukkaita ja kaikkia yhteistyökumppaneitaan Myllypuron vanhustenkeskuksessa, sekä erityisesti projektiin osallistuneita vanhustenkeskuksen vapaaehtoisia.

*****

Myllypurolainen, mistä tiedät tulleesi Itäkeskuksen terveysasemalla myllypurolaisia asiakkaita palvelevalle osastolle? No tietenkin siitä, että tuloaulan seinällä on nyt valokuvia neljässä kehyksessä Myllypuro-päiviltä. Idean Myllypuroaiheisista kuvista esitti terveydenhoitaja Maija Koskela Myllypuro-Seuran puheenjohtajalle Marita Manniselle. Myllypuro-Seura valmisti viime vuoden 2006 Myllypuro-päiville valokuvanäyttelyn, joka oli vailla näyttelypaikkaa. Ja se luvattiin sitten Itäkeskuksen terveysasemalle, ainakin siksi aikaa, kun myllypurolaisia siellä hoidetaan. Myllypuro-Seura toivoo, että terveyskeskus palaa  pian takaisin Myllypuroon.

Viimeisten tietojen mukaan Myllypuron uuden keskusterveysaseman perustyöt aloitetaan syksyllä 2009 ja terveysaseman pitäisi olla asukkaiden käytössä vuonna 2012.