On katujen kevätsiivouksen aika

457
siivous_2.jpg
siivous_2.jpg

Myllymatkantien sairaalan puoleisessa päässä kävi melkoinen vilske kun autoja siirrettiin ja katua puhdistettiin keskiviikkona 23.4. puoli kymmenen tienoilla. Autojen siirtokehoitus oli laitettu kadun alkupäähän jo edellisellä viikolla, joten se piti olla autoilijoiden tiedossa. Mutta oliko siirtokehoitusta noudatettu? No eipä tietenkään, sillä aamulla katuosuudella oli autoja parkissa molemmin puolin katuosuutta. Pysäköinti katuosuudella on viime aikoina lisääntynyt merkittävästi.

Rakennusvirasto siis ilmoittaa kadun päähän laitetulla kyltillä, että milloin katuosuus on puhdistuksessa. Siihen on merkitty selkeästi, että koska kadun tulee olla vapaa, jotta siivous voidaan jouhevasti ja nopeasti suorittaa.

Rakennusviraston miehet tulevat siis paikalle ilmoitettuna päivänä ja aikana harjakoneen, lakaisukoneen ja vesisuihkulla varustetun auton kanssa ja heillä on apuna myös autojen siirtoon soveltuvat hinausautot. Jos auto joudutaan siirtämään toiseen paikkaan puhdistuksen tieltä, niin siitä rapsahtaa 65euron maksu, kertoi rakennusviraston työntekijä kiinnittäessän autoihin tarroja. Siirtokehoitusmerkkiä siis kannatta noudattaa.

Helpottakaamme ja nopeuttakaamme työntekijöiden työtä, jotta saamme katupölyt mahdollisimman nopeasti pois haittaamasta hengitysilmaamme.

siivous_1.jpg

Teksti ja kuvat: Markku Hämäläinen