Ostarille uutta toimintaa

462

Vuoden 2006 lokakuussa Myllypuron alueryhmä eli HyMy (sanoista Hyvä Myllypuro) kokoontui Ala-Sampolaan keskustelemaan päihteiden käytön haitoista alueella. Kokous päätti jatkaa asian käsittelyä vielä pienryhmässä, jolle annettiin opasteeksi ja suunnittelun pohjaksi eri  toimijoiden yhteistyön.

 

Tämä alueellista päihdetyötä pohtinut ryhmä on kokoontunut säännöllisesti osin eri koonpanoilla.  Mukana  ovat olleet itäinen sosiaaliasema, Herttoniemen seurakunta, Myllypuron Työttömät ry, A-klinikka, asunnottomien sosiaalipavelut, Helsingin diakonissalaitos. Työryhmässä päädyttiin perustamaan ostarille oma tila, johon on mahdollista tuoda ostarilla usein päihtyneenä porukoiville lähelle sosiaalityön palvelut. 

Tuumasta toimeen
Terve ja turvallinen kaupunki on myöntänyt itäiselle sosiaaliasemalle määrärahan vuokrata Myllypuron ostarilta entisen videofirma Makuunin tilat. Lisäksi lähiörahastolta on haettu avustusta tilan pintaremonttiin. Työnimenä paikalle on ollut Ostarin Hymy.

Tavoitteena on tuoda sosiaalityö lähemmäksi sitä tarvitsevia. Sosiaaliasema sekä Herttoniemen seurakunta ovat jo luvanneet sosiaalityöntekijän, yhdyskuntatyöntekijän ja diakonin työvoimaa. Myös itäinen A-klinikka on luvannut olla mukana toiminnassa. Näillä voimin aloitamme kesän myötä tilan pitämistä avoinna, aluksi lähinnä aamupäivisin, jolloin aamupuuron ja –kahvin kera sekä erilaisen asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaisen toiminnan myötä ja ammatillisen avun turvin löytyy elämään uutta puhtia ja mielekkyyttä. Tavoitteena on auttaa vaikeissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Toisaalla tavoitteena on viihtyisä ja turvallinen ostari.  

Monitoimitila
Tilan toivotaan olevan runsaassa käytössä.  ”Ostarin Hymyn” tiloja voi tulevaisuudessa varata Myllypuron asukkaiden kokouksiin ja järjestöjen toimintaa, kerhoja ja harrastuksia varten. Sinne on helppo tulla. Kaikki asukkaat ovat tervetulleita myös kertomaan ajatuksiaan tilan käytöstä Myllypuron alueen ja asukkaiden hyväksi.  

Tulevaisuus
Nykyisen ostarin tiloissa on aikaa toimia ainakin kevääseen 2009 asti, jolloin suunnitelmien mukaan rakennus puretaan. Alueen asukkaiden, viranomaisten ja yhdistys- sekä  järjestöväen yhteistoiminnalla luomme hyvän toimintamallin, jolle saamme tilat myös tulevaisuudessa uuteen rakennettavaan Myllypuron keskukseen. 

Kirsti Jussila
Myllypuron yhdyskuntatyöntekijä
Itäinen sosiaaliasema
kirsti.jussila@hel.fi
050 402 0204