Ostarin peruskivi muurattiin keskiviikkona 9.6.2010

412
peruskivi_0.jpg
peruskivi_0.jpg
 
Myllypuron uuden ostoskeskuksen peruskivi muurattiin 9.6.2010. Toimitusta seurasi montun pohjalla noin sata kutsuvierasta ja montun reunalla taksiaseman vaiheilla runsaslukuinen määrä Myllypuron asukkaita. Uuteen ostoskeskukseen on tulossa tällä hetkellä ainakin seuraavat kuvassa mainitut yrittäjät.

 
peruskivi_1.jpg
Peruskiven muuraajat valmiina tositoimiin.
 
peruskivi_2.jpg 
Teräslieriö suljetaan.
 
peruskivi_4.jpg 
Myllypuron asukkaat montun laidalla puiden varjossa ja kutsuvieraat montun pohjalla auringon paahteessa.
 
peruskivi_3.jpg 
Torvisoitto kuuluu peruskiven muurauksen seremoniaan.
 
Citycon Oyj:n  tiedote peruskivenmuurauksesta.
 
Myllypuron uuden ostarin peruskivi muurattiin

Myllypurolaiset juhlivat eilen 9.6. uuden ostarin peruskiven muurausta juhlallisesti musiikin soidessa. Paikalla oli noin 300 myllypurolaista ja kutsuvierasta iloitsemassa uuden kauppa- ja palvelukeskuksen elinkaaren alkamista rakennusmontun pohjalta. Citycon Oyj:n järjestämässä tilaisuudessa puhuivat Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, Asuntosäätiön toimitusjohtaja Anja Mäkeläinen ja Cityconin maajohtaja Kaisa Vuorio. Myllypuron ostarin kaikkien rakennusvaiheiden on määrä olla valmiina toukokuussa 2012.

Martat tarjoilivat kahvia auringon paisteessa myllypurolaisille vanhan ostarin paikalla olevan kuopan alkaessa täyttyä. Parin vuoden kuluttua paikalla komeilee viidestä rakennuksesta koostuva täysin uudistunut Myllypuron ostari ja noin 250 uutta asuntoa.

Apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilän mukaan Myllypurossa luodaan nyt uutta Helsinkiä ja alue on lähivuosina Helsingin erityiskohteena monissa hankkeissa.

 – Myllypuro on tulevaisuudessa palveluvarustukseltaan itäisen Helsingin parasta laatualuetta. Uuden ostoskeskuksen lisäksi myllypurolaiset saavat terveysaseman ja  korkeakouluopetuksen toimipisteitä, Penttilä sanoi.

Hänen mielestään rakennushanke toimii hyvänä esimerkkinä myös Suomen muille ostoskeskuksille, joita voidaan uudistaa sopivien toimijoiden, investoijien ja rakentajien yhteistyöllä.

Oikeiden toimijoiden ja heidän yhteistyönsä oli Cityconin maajohtaja Kaisa Vuorion mielestä juuri se asia, miksi ostarin uudistaminen on edennyt niin sujuvasti. Hän kertoi ylpeänä Myllypuron ostarin olevan Cityconin ensimmäinen alusta asti rakennuttama ostoskeskus Suomessa.

­– Myös Myllypuron asukkaat ovat olleet tämän hankkeen keskeisenä elementtinä. He ovat ottaneet hankkeen omaksensa ja nyt toivomme, että voimme jopa ylittää heidän odotuksensa hyvistä lähipalveluista, Vuorio kertoi puheessaan.

Kolmen asuntoinvestoijan puolesta puhunut Asuntosäätiön toimitusjohtaja Anja Mäkeläinen totesi hetken olevan Myllypurolle uusi alku. Uusi palvelukokonaisuus sekä asumisoikeus- ja vuokra-asuntojen lisääminen alueella parantavat myllypurolaisten elämän laatua ja tarjoavat mahdollisuuden haluamiinsa asuinolosuhteisiin.

– Kaupunginosan kehittäminen ja ostoskeskuksen uudistaminen luovat edellytyksiä hyvälle elämälle, Mäkeläinen vakuuttaa.

Kutsuvieraana ollut vuoden myllypurolainen ja puuhamies Eero Salminen odottaa uudelta palvelukokonaisuudelta erityisesti tiloja yhdistysten kokous- ja kokoontumispaikaksi, joita ostokeskuksen yhteyteen rakennettavat tilat tarjoavat. Hänen lapsenlapsensa Nelli ja Simo puolestaan toivoivat uuteen ostoskeskukseen vaate- ja lelumyymälöitä. Yhteen ääneen he totesivat "uuden ostarin tulon tuntuvan kivalta".

Uusi ostari vanhalla, vahvalla paikalla

Myllypuron ostari on ollut jo useita kymmeniä vuosia vahva kauppapaikka ja myllypurolaisten kohtaamispaikka. Sinne pääse sujuvasti julkisilla kulkuvälineillä ja uudet rakennettavat liittymät Kehä I:ltä Myllypurontielle ja Hallainvuorentielle helpottavat ostarille asioimaan menoa. Uuden kauppakeskuksen myötä väestöltään kasvava alue vahvistuu niin palvelutarjonnaltaan kuin imagoltaankin. Parin vuoden kuluttua myllypurolaisilla on myös terveysasema, neuvola, erikoislääkäreitä, hammashoitola, laboratorio ja psykiatrinen päiväsairaala.

Lisätietoja antaa

Kauppakeskuspäällikkö Marjo Rosendahl, Citycon Oyj, p. 040 555 7755, marjo.rosendahl@citycon.fi

Hankekehityspäällikkö Matti Syrjä, Citycon Oyj, p. 040 518 5668, matti.syrja@citycon.fi

Tulevan Myllypuron ostarin faktat

Myllypuron ostoskeskus muodostuu viidestä eri rakennuksesta, ja kokonaisuus valmistuu alkuvuodesta 2012. Ostoskeskus on vuokrattavalta pinta-alaltaan 7 300 m2. Pysäköintipaikkoja valmistuu noin 270, joista asiakas- ja asukaspaikkoja on noin 230 ja liityntäpysäköintiä varten paikkoja on 40. ICECAPITAL Housing Fund II, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja Asuntosäätiö rakennuttavat yhteensä 255 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa ostoskeskuksen yhteyteen. Myllypuron ostoskeskuksen liiketilat omistaa kokonaisuudessaan Citycon Oyj.

Citycon on Suomen suurin kauppakeskusomistaja ja -kehittäjä

Citycon on kauppakeskusten aktiivinen omistaja ja pitkäjänteinen kehittäjä. Yhtiö luo puitteet menestyvälle kaupankäynnille. Cityconin kauppapaikat palvelevat sekä kuluttajia että vähittäiskauppaa. Yhtiö ottaa huomioon ympäristön edun ja kauppapaikkojensa lähialueiden hyvinvoinnin. Citycon on kauppakeskusliiketoiminnan markkinajohtaja Suomessa ja sillä on vahva asema Ruotsissa ja vakaa jalansija Baltiassa. Yhtiö omistaa yhteensä 33 kauppakeskusta ja 50 muuta kauppapaikkaa.