Pohjoimaista- ja meriaiheista musiikkia Suomenlinnassa

361
JousikvartettiAllegros.jpg
JousikvartettiAllegros.jpg

POHJOISMAISTA-  JA MERIAIHEISTA MUSIIKKIA kuullan torstaina 21. heinäkuuta Suomenlinnan kirkossa klo 15.00. Konsertissa esiintyy suomalainen Allegros- jousikvartetti, joka on erikoistunut suomalaisen ja pohjoismaisen musiikin esittämiseen.

Musiikkia pohjoismaista

Allegros- jousikvartetti on vienyt Skandinaavisen Musiikin ohjelmistoaan aiemmin mm.  Ranskaan sekä Thaimaahan, jossa yhtye vastasi Suomen Eu- puheenjohtajuuskauden kutsuvieraskonsertista. Suomenlinnan Kirkossa klo 15.00 alkavassa konsertissa kuullaan mm. Edvard Griegin, Arvo Pärtin, Ernst Lingon, Oskar Merikannon ja Einojuhani Rautavaaran teoksia.

Meriaiheista musiikkia

Allegros- kvartetin alttoviulisti Lauri Hämäläinen on säveltänyt konserttia varten uusia teoksia, jotka saavat kantaesityksensä Suomenlinnassa. "Valitsin konserttiimme kappaleitani, jotka  ovat syntyneet meren inspiroimina, Hämäläinen kertoo. Kolmiosainen Pictures From The Sea  kuvastaa Itämeren laajuutta, aaltojen kimallusta ja leikkiä. Seurasaaressa syntyneessä teoksessa kuvataan puolestaan miten muistot, tulevaisuuden toiveet ja nykyhetki voivat joskus  sekoittua yhdeksi hämäräksi, vaikeasti avautuvaksi tunteeksi". Teosten säveltämistä on tuettu Kansan Sivistysrahaston myöntämällä sävellysapurahalla.

Allegros- jousikvartetin konsertti on osa Helsingin Seurakuntayhtymän järjestämää Kirkko Soikoon- festivaalia. Suomenlinnan konserttiin on yleisöllä vapaa pääsy.