Syksyn huipennus Seniorisäpinöissä to 27.11.

322

ELÄMÄN ILOKSI! -hanke jatkuu. Vireyttä ikääntyville ja apua liikuntarajoitteisille. Sykyn huipennus Helsingin liikuntaviraston Seniorisäpinöissä to 27.11. klo 9.30 – 11.30 Liikuntamyllyssä, Itä-Helsingissä .

  • Tapahtuman kohderyhmää ovat sporttiset, aktiiviset seniorit – ja nekin oman arkensa sankarit, jotka iästään riippumatta ovat liikuntarajoitteisia.
  • Kampanjan suojelija on eduskunnan puhemies Sauli Niinistö. Hänen terveisensä paikalle tuo liikuntaviraston johtaja Anssi Rauramo. Iloisen aamupäivän juontajana toimii Pirjo Kauppinen ja nasakan muotinäytöksen & jivetanssin vetää yleisölle Aira Samulin.

Tausta

Liikunta on monille ihmisille yksi terveyden peruspilareista. Kunkin elämäntilanteeseen sopivat vaatteet, jalkineet, pienet ylellisyydet ja liikuntavälineet nostavat elämän laatua. (Peräti 83 % suomalaisista pitää sosiaali- ja terveysalan ykkösongelmana ikäihmisten pärjäämistä arjessa. Suomen perushoitajaliitto SuPerin teettämä tutkimus v. 2008).

Tähän haasteeseen on tarttunut myös Elämän iloksi! -hanke, joka esittäytyi elokuussa mm. Pohjoismaiden suurimmassa vanhainkodissa, Tampereen Koukkuniemessä.

Asialla on pieni, mutta pätevä joukko Suomessa toimivia vaikuttajia, yrityksiä ja ihmisiä.

Henkisestä puolesta huolehtii Omaisena edelleen ry:n projektivastaava Tuija Kotiranta, joka on antanut päteviä vinkkejä esimerkiksi tilanteisiin, jossa omaiset ja hoitohenkilöstö kohtaavat. Nyt Kotiranta haluaa tuoda yleiseenkin tietoon Tukipuhelimen, johon soittaa, jos / kun lähiomaisen arki ei toimi enää entisellään.

Luvassa jokaiselle jotakin

Seniorisäpinöiden ohjelmassa torstaina 27.11. on siis Helsingin liikuntaviraston jumpan lisäksi Elämän iloksi! -kampanjan sisältö. Kahdessa tunnissa ehtii kokeilla uusia potkupyöriä, nähdä ”pukeutumisrajoitteisten” muotinäytöksen ja ostaa halutessaan pukin konttiin terveellistä tavaraa.

Tiimiläisillä on lyhyt mutta painava viesti päivän kohderyhmälle:

– Jo fiksuilla ideoilla suunnittelussa saadaan arkielämään suuriakin helpotuksia. Pienistä puroista ja yhteistyöstä voi syntyä isokin virta. Sellaiseen tulevaisuuteen me tähtäämme.

ELÄMÄN ILOKSI! -hankkeessa ovat jo mukana seuraavat yritykset ja tahot:

Omaisena edelleen ry, KL Support / näön, kuulon ja puheen apuvälineet, Lumé Oy / helposti puettavat vaatteet, Promena Oy / kengät, SCA Hygiene products Oy / TENA-inkontinessituotteet, T:mi Kari Matti Mäkinen / rollaattorit, keinutuolit ja potkupyörät sekä BALMUIR / Huivit, kashmir-neuleet ja sisustustavarat.

Lisätiedot ja kuvapyynnöt ELÄMÄN ILOKSI!– hankkeesta:

Pirjo Kauppinen, toimittaja / tiedottaja
puh. 0400 806 772
pirjo.kauppinen@hotmail.com