Tahtotilana purkaa ostari loka – joulukuussa 2009

496
myllypuronostari.jpg
myllypuronostari.jpg

Myllypuron uuden ostarin kaava vahvistettiin vuonna 2004, kertoi Cityconin aluejohtaja Pirjo Aalto Myllypuro-Seuran kevätkokouksessa. Ostarin omistus on siirtynyt vuoden 2008 aikana Cityconille ja yrityksen tahtotilana on, että vanhan ostarin purkaminen voitaisiin tehdä tämän vuoden loka – joulukuun aikana ja siten käynnistää uuden ostarin rakentaminen. Uuden ostarin rakentamisajaksi Aalto arvioi nelisen vuotta.

 Aallon mukaan Myllypuron ostarin uusi tuleminen on kivijalkatyyppisen ostarin paluu ja toimiminen Myllypuron sujuvan arjen kumppanina. Ostari on hänen ajatuksissa ripeä, hauska ja nokkela paikka asioida, josta on saatavilla peruspalvelut ja joka sijaitsee kaikkien lähellä. Ostariin halutaan sijoittuvan paikallista yrittäjyyttä sekä selkeät liikeideat että ketjutoimintaa harjoittavia yrityksiä.

Purkuvaiheen jälkeinen I-rakennusvaihe käsittäisi nykyisen vanhan ostarin alueen rakentamisen ja kestäisi noin kaksi vuotta.

Tämän I-vaiheen aikana pyritään turvaamaan myllypurolaisten peruspalvelut kuten apteekki-, kauppa-, kioski- ja ruokapalvelut. Ne toimisivat Alepan talossa. Jalankulku metroasemalta Orpaanportaalle ja omakotialueen suuntaan ohjattaisiin kulkemaan Kivensilmänkujan kautta. Toisessa vaiheessa purettaisiin Alepan talo ja sen tilalle rakennettaisiin uudet tilat.

Koko ostarin kehityshankkeen laajuus on 30 000 bruttoneliömetriä asuin-liiketilaa ja noin 280 autopaikkaa talon asukkaille, ostoskeskuksen asiakkaille ja liityntäpysäköinnille. Ostarin kivijalassa on liiketilaa noin 7400 neliömetrin verran. Asuntoja ostarin yhteyteen on suunnitteilla noin 250 eli noin 14400 kerrosneliömetrin määrän.

Teksti: Markku Hämäläinen
Kuva: Citycon