Talvitakkien jakelu perjantaina 30.11.2007

374
karolinakytola2007.jpg
karolinakytola2007.jpg

Myllypuron kirkon diakonin Karolina Kytölän aloitteesta sai alkunsa keräys, jolla haluttiin saada talteen ihmisten hyvät, vähän käytetyt tai käyttämättömät takit, joilla vähävaraiset ja niitä tarvitsevat ihmiset selviävät tulevan talven yli.

Keräyksellä saadut takit jaettiin Seurakuntien yhteisessä adventtijuhlassa [adventti] Myllypuron Liikuntamyllyn elintarvikkeiden jakopisteessä 30.11.2007.

Karolina Kytölä kertoi, että Helsingin seurakunnat keräsivät talvitakkeja eri puolilla kaupunkia. Keräyspisteisiin oli mahdollista tuoda kaikenlaisia talvitakkeja, niin miesten, naisten kuin lasten.

Mallilla ei ollut väliä, mutta tärkeää oli , että takkien tuli olla hyväkuntoisia, ehjiä ja puhtaita. Ihmiset ottivat lahjoitusmahdollisuuden hyvin vastaaan ja Seurakuntien kautta lahjoittettuja talvitakkeja saatiin jakeluun parituhatta kappaletta.

takkijakelu2007.jpg

Takit jaettiin tarvitseville, Myllypuron Liikuntamyllyllä perjantaina 30.11.2007, viikottaisen ruoanjakelun yhteydessä.

Ensin noudettiin ruokakassit sisätiloista ja sitten voi lunastaa itselleen sopivan takin runsaslukuisen vapaaehtoisten joukon avustustamana. Tarjolla oli sen jälkeen lohisoppaa, jota oli keitetty kahdella soppatykillä. Sopan tarjoilusta  vastasi seurakunnan vapaaehtoistyöntekijöiden Ruoka- ja palveluryhmä. Lisukkeena oli leipää.

Samalla vietettiin myös seurakuntien yhteistä adventtijuhlaa, jonka aloitti Herttoniemen seurakunnan kirkkoherra Veijo Vatka pitämällä aamuhartauden. Tilaisuudessa vieraili myös Helsingin hiipakunnan piispa Eero Huovinen. Tilaisuudessa kuultiin musiikkiesityksiä ja laulettiin yhteislauluja.

Projektivastaavan Sinikka Backmanin arvion mukaan paikalla oli yhdeksisensataa ruoan- ja takin noutajaa. Heistä suuri osa käy Myllypuron ruokajakelussa hakemassa ruokaa viikottain.

adventtijalelu2007.jpg

Ne takit, jotka tällä kertaa jäivät jakamatta, ovat myynnissä Myllypadon Neulapadontien Diakoniakirppiksellä diakoniatyön hyväksi kertoi Karolina Kytölä

Takkikeräys oli osa marraskuun puolessa välissä käynnistynyttä Helsingin seurakuntien Usko toivo rakkaus -kampanjaa.

Artikkelin kirjoitti
Markku Hämäläinen