Tolppa-albumi

534

Tolppa-albumit tuo valokuvat kännykkään pysäkillä odottajan ja kaupunkiliikenteen matkustajan iloksi. Albumeihin on Helsingin kartalle paikallistettu yli kahdenkymmenen tuhannen historiallisen valokuvan tietokanta.

Kokoelman sivusto Tolppa.mobi on tarkoitettu selailtavaksi matkapuhelimissa ja muissa mobiililaitteessa, joissa on nettiyhteys ja web-selain. Tolppa.mobissa jokaisella bussi-, raitiovaunu- juna- ja metroasemalla sekä kaikilla HKL:n linjoilla on oma kotisivu, joka sisältää valokuvia tolpan lähitienoilta. Avaa puhelimesi selaimessa sivu tolppa.mobi ja noudata sivun yksinkertaisia ohjeita.

Tolppa-albumit on pääasiassa kuvia, jotka on luovutettu suosittuun albumit.lasipalatsi.fi -kokoelmaan, mukana myös kuvat Helsingin kaupunginmuseon arkistosta yli sadan vuoden aikakaudelta. Tolpan kotisivu sisältää myös pysäkkiin liittyvää informaatiota, käyttäjillä on mahdollisuus kommentoida tai kertoa omia juttujaan pysäkin lähiympäristöstä sekä tietysti lähettää omia kuviaan tolpan kokoelmaan.

”Todennäköisesti tolppa.mobi innostaa ihmisiä käyttämään 3G-puhelimia ja vaatimaan operaattoreilta järkevästi hinnoiteltuja datapaketteja”, uskoo järjestelmän kehittäjä Aapo Rista.

Tolppa.mobi on kehitetty helppokäyttöiseksi nimenomaan matkapuhelimien pienissä näytöissä ja näppäimistöissä. Ubiikissa, kaupunkilaisten elämään sulautetussa sovelluksessa käyttäjän paikka on yhdistetty innovatiivisella tavalla mielekkääseen ja ajankohtaiseen sisältöön, mikä tuo uutta lisäarvoa mobiilinetin käyttöön.

”Tolppa-albumit on matkustajille mukava oheispalvelu. HKL haluaa olla edistämässä hanketta, joka edesauttaa matkustajien viihtyvyyttä”, sanoo HKL:n viestintäpäällikkö Leena Rautanen-Saari.

Tolppa-albumi vie aikamatkalle menneeseen Tolppa.mobi on avoinna ainakin tämän kesän ajan. Tolppa-albumien toteuttaja on Plokaus Oy ja kokoelman kuraattorina on valokuvaaja Eeva Rista. Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus, HKL ja Lasipalatsin Mediakeskus Oy sekä Helsingin kaupunginmuseo ovat tukeneet Tolppa-albumeja.

HKL