TOLPPA -liikuntatapahtuma

528

TOLPPA -liikuntatapahtuma Itä-Helsingissä patistaa liikkumaan TOLPALLE

Helsingin liikuntaviraston ja Helsingin lähiöprojektin yhteinen liikuntatapahtuma TOLPPA käynnistyy 12.6.2006 Puotilan leikkiniittyalueella (Ei Puotilan urheilupuistossa, kuten joissakin esitteissä on mainittu). Tapahtuma jatkuu läpi kesän aina elokuun puoliväliin saakka. Ohjelmassa on viikoittain vaihtuvia teematapahtumia ja leikkimielinen kisa liikunnallisimman lähiön tittelistä.

Tapahtuman keskipiste, konkreettinen TOLPPA löytyy Puotilan leikkiniittyalueelta läheltä minigolfrataa (Rusthollarintie-Meripellotie kulmauksessa). (Ei siis Puotilan urheilupuistosta, kuten joissakin esitteissä on mainittu). Yhdeksänmetrisessä tolpassa on omat viirinsä Kontulalle, Myllypurolle ja Vuosaarelle. Nämä lähiöt on valittu, koska ne olivat ensimmäiset projektialueet lähiöprojektin aloittaessa toimintansa vuonna 1996.

Tolppa toimii pisteenä, jonne asukkaat voivat lenkkeillä kirjoittamaan paikalla olevaan kirjaan nimensä ja asuinalueensa postinumeron. Joka viikko lasketaan alueelliset kävijämäärät postinumeroiden perusteella, ja viirien järjestystä muutetaan sen mukaan, miltä alueelta viikolla on eniten kävijöitä ollut. Tolpalle toivotaan lenkkeilijöitä myös muilta asuinalueilta. Kaikki kävijät osallistuvat viikoittaisiin arvontoihin.

Teemaviikoilta tietoa ja kokemuksia
TOLPPA-tapahtumaan liittyvät teemaohjelmat järjestetään viikoittain Puotilan urheilupuistossa maanantaisin ja torstaisin kello 16–20. Ohjelmassa on mm. sauvakävelyä, rullaluistelua sauvojen kanssa, pyörien huoltoa, poliisiviikko, MM-jalkapalloviikko, kuntosaliviikko, seikkailu- ja elämysviikko, UKK-kuntotestiviikko, askelklinikkaviikko, vaihtoehtoisten jumppien viikko. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia. Viikoittaisista tapahtumista tiedotetaan tarkemmin aluelehtien menopalstoilla, Myllypurossa, Kontulassa ja Vuosaaressa ulkomainoksina ja aluportaaleissa sekä lähiöprojektin internetsivuilla www.hel.fi/lahioprojekti.

TOLPPA on suunnattu kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille helsinkiläisille asuinalueesta riippumatta. Tapahtumalla pyritään innostamaan liikkumiseen ja ulkoiluun yksin, ystävien tai perheen kanssa. Teemaviikoilla jaetaan tietoa oman asuinalueen kuntoilumahdollisuuksista ja annetaan opastusta liikuntavälineistä, ravitsemuksesta ja terveellisistä elämäntavoista. Tapahtuma on osa Helsingin lähiöprojektin 10-vuotisjuhlavuoden sekä kymmenen vuotta täyttävän lähiöliikunnan tapahtumia.

Helsingin lähiöprojekti lyhyesti
Helsingin kaupunginhallituksen 1996 perustama lähiöprojekti perustettiin osana valtakunnallista lähiöiden kehittämisohjelmaa. Lähiöprojekti on toiminut Itä- ja Koillis-Helsingin kerrostaloalueilla edistäen rakennuskannan ja ympäristön parantamista ja asukastoimintaa tukien. Toimintamallina on asukkaiden ja kaupungin tahojen yhteistyön koordinointi ja kehittäminen. Projektin toiminnan tuloksia on rakennuskannan kunnon koheneminen, täydennysrakentamisen lisääntyminen, uudet ulkoilu- ja harrastuspaikat ja yleisen viihtyisyyden kasvaminen.

TOLPPA:
Kesto: 10 viikkoa, alkaen 12.6.2006 kello 16, päättyen 20.8.2006.
Teemaviikot: viikot 24–33
Tapahtumapaikka: Puotilan urheilupuisto, Rusthollarintie, Helsinki.

www.hel.fi/lahioprojekti

Lisätietoja:
Lähiöliikuttaja Jukka Lundgren, puh. 050 588 1068
jukka.lundgren@hel.fi