Kotikaupunkipolkua kierrettiin ke 7.9.2011

440
kotipolku-rasti-1.jpg
kotipolku-rasti-1.jpg

Myllypuron uudelle ostarille avattu Naapuriravintola Jyvänen tarjosi keskiviikkona 7.9.2011 asiakkailleen ja kaikille Myllypurosta kiinnostuneille opastetun kävelyretken. Kävelyretkelle osallistuikin noin 60 asiasta kiinnostunutta, joista osa oli Myllypuron ulkopuolella asuvia aina Espoota myöden.

Myllypuro-kierroksen opasti kymmeniä kotikaupunkipolkuja eri kaupunginosissa koonnut myllypurolainen Pauli Saloranta (www.kotikaupunkipolut.fi). Kierroksen aikana tutustuttiin niin Myllypuron historiaan kuin tulevaisuuteen sekä kuultiin Salorannan esittämänä mielenkiintoisia yksityiskohtia ja tarinoita Myllypurosta. Tälle puolentoista tunnin reitille Saloranta oli sijoittanut yhteensä kymmenkunta tutustumiskohdetta. Seuraavalla sivulla kuvia tutustumiskohteista.

Ensimmäinen kohde oli Myllypuron uusi ostari.
Kuvassa keskellä olevaan matalaan ja pyöreään rakennukseen valmistuu marraskuun lopussa Asukastalo Mylläri ja Itäkeskuksen kirjaston lehtisali siirtyy Lähiöasemalta myös sinne.
 
kotipolku-rasti-2.jpg
Toisen kohteena oli vanha tykkitie Karistimentien päässä.
 
kotipolku-rasti-3.jpg
Seuraavaksi pysähdyttiin Orpaanportaalla ja tutustuttiin Saattajat -teokseen ja Myllypuron kirkkoon.
 
Sitten seuraavaksi tutustuttiin päiväkoti Leipuriin.Sen jälkeen kiivettiin kirkon takana olevalle kalliolle, joka on Myllypuron toseksi korkein paikka (yli 40 metriä merenpinnasta) Hallainvuoren jälkeen.
 
Sitten matka jatkui Leikkipuiston ja Myllypuron ala-asteen vieritse Myllynsiipeä pitkin Linnoituksille ja sieltä edelleen Alakiventien alueen täyttömäelle, jonka yli 20 metriselle huipulle melkein kaikki retkeläiset nousivat, vaikka olikin tuulinen sää ja sateen uhka päällä.
 
kotipolku-rasti-4.jpg
Retkeläiset korkealla täyttömäen huipulla.
 
Täältä matka jatkui Alakiventien mutkaan Salibandy- ja jalkapallohallien lähelle. Ja sitten oltiinkin jo viimein valmiit nousemaan Alakiventietä pitkin metroasemalle
 
kotipolku-rasti-5.jpg
Täällä kuultiin viimeiset selostukset ja tutustuttiin soivaan taideteokseen Sirenan kielet, joka sijaitsee metron edessä olevalla aukiolla.