Urban II-juhlakirja

541

Urban II -yhteisöaloiteohjelman kokemuksista juhlakirja. Urbaani tulevaisuus – Kaupunki kaikille. Urban II -yhteisöaloiteohjelman juhlakirja (2006). Julkaisija: Helsingin kaupunki & Vantaan kaupunki.

Helsingin ja Vantaan Urban II -yhteisöaloiteohjelman juhlakirja julkistettiin 29.9.2006 Helsingissä Valkoisessa Salissa. Urban II -ohjelman päätösseminaarin päätapahtumassa perjantaina julkistettu juhlakirja nostaa esiin seikkoja, miksi Urban II -yhteisöaloiteohjelmaa on Suomessa tarvittu.

Kirjassa arvioidaan ohjelman näkökulmasta itäisen pääkaupunkiseudun alueen kehittämistoimintaa, kaupunkipolitiikkaa ja tulevaisuuden haasteita. Se esittelee ohjelmassa aikaansaatuja tuloksia ja vaikutuksia ohjelman kohdealueella. Lisäksi Urban II -ohjelmaa tarkastellaan osana laajempaa pääkaupunkiseudun alueellista kehitystä. Juhlakirjaan ovat kirjoittaneet asukkaat, kaupunkitutkimuksen asiantuntijat sekä valtion ja kaupunkien edustajat.

Helsingin ja Vantaan Urban II -yhteisöaloiteohjelmaa toteutetaan vuosina 2001-2006 itäisellä pääkaupunkiseudulla. Ohjelman tavoitteena on taantuvien kaupunkialueiden taloudellinen ja sosiaalinen elvyttäminen ja kestävän kehityksen edistäminen. Toiminnan perusperiaatteina ovat asukaslähtöisyys, alueellinen yhteistyö ja kumppanuus. Urban II on suurin Suomessa vuoteen 2006 mennessä toteutettu kaupunkipoliittinen ohjelma.

Lisätietoja:

Eeva-Liisa Broman
Projektipäällikkö
puh. 050 572 0838
eeva-liisa.broman@hel.fi

Jukka-Pekka Sorjonen
ohjelmapäällikkö
puh. 040 579 0071
jukka-pekka.sorjonen@vantaa.fi


Toimittajakappaleet:
Mari-Anne Aronen
puh. 050 329 3909
mari-anne.aronen@hel.fi