Uusi näyttely avattu Kivensilmässä

392

”Kun en mä tunne teitä”

Hanna Saarikoski: vesivärimaalauksia ja video

9.4.–2.5.2015 Galleria Kivensilmässä, Myllypuron ostarilla

Hanna Saarikoski (s. 1978, Kannus) työskentelee Helsingissä ja Somerolla. Hänen viimeisin yksityisnäyttelynsä oli Forum Boxissa 2014. Taiteilija maalaa herkkiä, mutta vaikuttavia henkilökuvia akvarellitekniikalla. Näyttelyyn tulee myös Saarikosken viimeisin video ”See Paris and Die” (2012).

Hahmot maalauksiini ilmestyvät jonkin sanallistamista pakenevan tunteen voimalla. Olen utelias, mutta tutkimuksia on tehtävä varovasti tai tyypit jähmettyvät ja katoavat. Saattaa olla että joku heistä on vilahtanut unessa, kävellyt ohi jossain, kasannut itseensä tuttuakin tutummat ja silti vieraan piirteet, istunut viereeni bussissa. Voi olla että he tietävät, että katson heitä, mutta eivät välitä, koska ovat väriä paperilla.

Pop-Up galleria Kivensilmässä on koolla akvarellimaalauksien henkilöitä useamman vuoden varrelta. Lisäksi esillä on video ”See Paris and Die”(2012), joka dokumentoi elämäni ensimmäisen matkan Pariisiin. Kiertelin kaupungin nähtävyyksiä neljä päivää pitäen silmäni suljettuina koko ajan. Silmäluomieni päälle olin maalannut silmän kuvat.

Hanna Saarikoski

Lisätietoja: www.hannasaarikoski.com