Uusi seutuportaali

530

Pääkaupunkiseudun kaupungit Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen ovat avanneet uuden seutuportaalin, joka palvelee sekä pääkaupunkiseudun että 14 kunnan Helsingin seudun asukkaita sekä muita seudulla asioivia.

Seutuportaalin osoite on http://www.helsinginseutu.fi.

Seutuportaali tarjoaa tietoa pääkaupunkiseudun ja Helsingin seudun yhteistyöhankkeista, seudun yhteisistä palveluista sekä pääkaupunkiseudun neuvottelukunnan ja Helsingin seudun yhteistyökokouksen toiminnasta. Sivuille on myös koottu linkit kaupunkien sähköisiin palveluihin.

Seutuportaali on osa pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteistyötä. Tavoitteena on helpottaa seutua koskevan tiedon ja seudun yhteisten palvelujen saavutettavuutta kokoamalla nämä yhden osoitteen taakse selkeiksi asiakokonaisuuksiksi.

Myös Helsingin seudun (pääkaupunkiseutu + KUUMA-kunnat Järvenpää, Nurmijärvi, Tuusula, Kerava, Mäntsälä ja Pornainen + Kuntaryhmä Nelosiin kuuluvat Hyvinkää, Kirkkonummi, Vihti ja Sipoo) yhteistyötieto on jatkossa saatavilla seutuportaalin sivuilla.

Seutuportaali löytyy suomen- ja ruotsinkielisinä osoitteista http://www.helsinginseutu.fi  ja http://www.helsingforsregionen.fi. Myöhemmin julkaistaan myös englanninkielinen sivusto.

Seutuportaali Helsinginseutu.fi ei korvaa kaupunkien omia verkkosivuja, vaan se tulee täydentämään pääkaupunkiseudun asukkaille kohdennettuja verkkopalveluja. Palvelun suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat pääkaupunkiseudun kaupunkien viestintä- ja tietotekniikkayksiköt.