Myllypuro-seuran valitsemat vuoden myllypurolaiset

2519

Vuoden myllypurolaisen valinta aloitettiin Myllypuro-seuran toimesta vuonna 1997. Valinta julkistetaan syksyisin Myllypuro-päivän yhteydessä.

2019 Myllypuron Liikuntamylly

2018 Myllypuron Mediakirjasto

2017 Kari Nykänen
Myllypuron yleisötapahtumien turvallisuuspäällikkö, pitkän linjan järjestöaktiivi, seurakunta-aktiivi ym.

2016 Eeva Saarikivi
Myllypuro-seuran sanavalmis ja idearikas pitkäaikainen sihteeri, Hekan asukastoimikunta-aktiivi ym.

2015 Veli Uusi-Illikainen
Toimintakeskus Sampolan puheenjohtaja Veli Uusi-Illikainen liittyi silloiseen Myllypuron Työttömät ry:hyn vuonna 1996. Hän oli puheenjohtajana 1999–2000 ja uudelleen 2005 alkaen. Voidaan sanoa, että Veli on työllistänyt puheenjohtajakaudellaan satoja työttömiä. Velin aikana yhdistys on myös vaihtanut nimeä ja on nykyään Toimintakeskus Sampola. Nyt kaikki voivat liittyä jäseniksi ja käyttää Sampolan palveluja jäsenetuhintaan.

2014 Markku Hämäläinen
Myllypuro-seuran erittäin aktiivinen puheenjohtaja ja taloudenhoitaja 2010–14. Kotisivujen Myllypuro.com ylläpitäjä ja hallituksen jäsen 10 vuoden ajan. Asukastalo Myllärin käyttäjäneuvoston puheenjohtaja, Myllypuro-päivän organisaattori ja mukana monessa muussakin myllypurolaisessa toiminnassa.

2013 Sinikka Backman
Hän tuli vapaaehtoiseksi Myllypuron ruoanjakeluun ensimmäisen kerran 1998. Puolentoista vuoden poissaolon jälkeen hän palasi takaisin ruoanjakeluun 2001. Vuodesta 2002 alkaen hän on vastannut ruoanjakelusta ja lisäksi hän on toiminut mm. diakoniaruokailun vapaaehtoisena emäntänä Myllypuron kirkolla. Hän on ollut mukana myös Kodittomien -yö tapahtumissa ja hoitanut Sammatin Leirikeskuksen kunnostusta muiden vapaaehtoisten kanssa.

2012 Ossi Lehtinen
Aktiivinen myllypurolainen ansioistaan Myllypuron Lionsin julkaiseman Myllyviesti-lehden taittamisesta, toimittamisesta ja kuvittamisesta 14 vuoden ajalta.

2011 Maaretta Pukkio
Itäisen sosiaaliaseman päällikkö. Hänen aktiivisesta ja ansiokkaasta panoksestaan Myllypuron alueen kehittämiseksi, erityisesti hänen toiminnastaan asukastalon sekä matalan kynnyksen tilojen saamiseksi kaupunginosaan.

2010 Marita Manninen
Myllypuro-seuran pitkäaikainen ja aikaansaava puheenjohtaja (1999–2009).

2009 Eero Salminen
Todellinen osallistumisen moniottelija on toiminut useissa myllypurolaisissa yhdistystyksissä kuten koulun vanhempainyhdistyksessä, eläkeläisjärjestössä, Leijonissa, poliittisessa toiminnassa, Myllypuron alueryhmässä, omakotiyhdistyksessä jne.

2008 Terttu Närhi
Myllypuron Marttojen puheenjohtaja.

2007 Anna Hirvonen ja Anneli Luotonen
Molemmat rehtorit tekevät pitkäjänteistä työtä lasten ja nuorten hyväksi yhteistyössä asukaspuiston, nuorisotalon ja sosiaaliviraston kanssa. Näin ollen vaikeuksissa oleva nuori/lapsi ei pääse putoamaan ”verkostosta” vaan saa apua ongelmiinsa. Molemmat toimivat myös yhteistyössä vanhempainyhdistysten kanssa ja kehittävät jatkuvasti kodin ja koulun välistä yhteistyötä.

2006 Tuula Raito
Ansioistaan Myllypuron historian tallentamisessa

2005 Tuula Ritavuori
Myllypuron apteekkari

2004 Terhi Mäki
Myllypuro-Seuran hallituksen jäsen ja tiedottaja

2003 Marja-Liisa ja Markku Hyttinen
Vuosikymmeniä kestänyt hengellinen ja kirkollinen toiminta

2002 Lauri Saranen
Pitkäaikainen omakotialue- ja liikuntamies

2001 Paavo Kaijonmaa
Leipäjakelun käynnistänyt puuhamies

2000 Liisa Kuivainen
Diakoniatoiminta

1999 Markku Ketonen
Työllisti myllypurolaisia nuoria pizzakuljetuksin, tarjoamalla työkokemusta ja muuta toimintaa joutenolon sijaan.

1998 Leena-Maija Paananen
Toiminnastaan työttömien hyväksi

1997 Heli Savin
Ansioistaan Myllypuron alueen kehittämisessä