YTV kerää romua ilmaiseksi

502

YTV kerää ilmaiseksi romua. Keräysautot kiertävät Helsingissä 3.4.–11.5.

YTV Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta kerää maksutta kotitalouksien romua keväisin kiertävillä keräysautoilla. Autoihin voi tuoda ilmaiseksi ongelmajätteitä, metalliromua sekä sähkö- ja elektroniikkaromua. Romua ei tarvitse kuljetella pitkiä matkoja, sillä autot pysähtyvät 276 paikassa.

Myllypurossa romua kerätään maanantaina 8.5.

17.40 – 18.20  Karjatanhuanpolku/Kukkaniityntie, Myllypuro
18.30 – 19.00  Kiviparintie 4, ostoskeskus, Myllypuro
19.30 – 20.10  Myllypadontie 2, kioski, Myllypuro

Tarkemmat aikataulut pysähtymispaikkoineen verkkosivuilla ja Sortti-lehden liitteessä. Aikatauluista ilmoitellaan myös paikallislehdissä. Jätehuollon asiakaspalvelu vastaa tarvittaessa kysymyksiin (09) 156 1611.

Kodin ongelmajätteitä ovat muun muassa akut, paristot, hapot, maalit, öljyt ja liuottimet kuten tärpätti ja tinneri. Autoissa otetaan vastaan myös vanhentuneita lääkkeitä. Metalliromua voi tuoda keräysautoihin yksittäisinä esineinä. Metalliromua ovat esimerkiksi polkupyöränrungot, lämminvesivaraajat, metalliset työkalut ja metalliset huonekalut. Sähkö- ja elektroniikkaromua (SER) ovat muun muassa kylmälaitteet, sähköhellat, pesukoneet, loisteputket, puhelimet ja ATK-laitteet. Asiakas voi tuoda SER:ä autolle korkeintaan kolme kappaletta samaa laitetyyppiä.

Sortti-asemat ja ongelmajätekontit ovat avoinna ympäri vuoden

Romua ja jätettä voi tuoda myös YTV:n Sortti-asemille ja ongelmajätekontteihin, jotka ovat avoinna ympäri vuoden. Sortti-asemille voi tuoda muun muassa jätettä pakettiautolla, peräkärryllä, henkilöautolla tai muulla kevyellä kuljetusvälineellä. Asemilla otetaan vastaan metallia, sähkö- ja elektroniikkaromua, puuta ja puutarhajätettä sekä sekajätettä. Osasta jätteistä peritään asemilla maksu. Sortti-asemat ovat avoinna arkisin klo 7–21.

Ongelmajätekontit sijaitsevat huoltoaseman tai muun palveluliikkeen pihalla ja ovat avoinna silloin, kun toimipistekin on avoinna. Niihin voi tuoda maksutta kodin ongelmajätteitä ja loisteputkia.

Lisätietoa: Käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen, (09) 156 1385, marjut.mantynen@ytv.fi